14 Nisan 2018 23:05

Savcının HDP’yi suçladığını belirtmek suçmuş

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tutuklandığı soruşturmayı haberleştiren muhabirimiz Cansu Pişkin hakkında soruşturma başlatıldı.

Paylaş

Görkem KINACI
İstanbul

Boğaziçi Üniversitesinde gözaltına alınan 15 öğrenciden 9’unun tutuklandığı soruşturmaya, öğrencilerin mahkemeye çıkarıldığı gün, HDP’yi ‘Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan parti’ olarak tanımlayan savcının atanmasını haberleştiren Muhabirimiz Cansu Pişkin’e ‘Terörle Mücadelede Görev Alan Kişileri Hedef Gösterme’ suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Evrensel’in ‘Boğaziçililere özel savcı’ başlıklı haberine soruşturma açıldı. Haberde,  üniversite içerisinde ‘Afrin lokumu’ dağıtılmasını protesto eden öğrencilerden 15’inin gözaltına alınmasının ardından görevlendirilen savcının, öğrencilerin adliyeye sevk edildiği 3 Nisan günü değiştirildiği aktarıldı. Öğrencilerin adliyeye çıkarıldığı gün soruşturmaya atanan savcının, daha önce bir iddianamede, HDP için ‘Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan parti’ olarak bahsederken, 7 Haziran seçimlerinde 6 milyon insanın oyuyla barajı geçen HDP’nin başarısının “Terör örgütünün başarısı olarak kabul edildiği” iddia edilmişti.

Muhabirimiz Cansu Pişkin, savcılığa verdiği ifadede savcının daha önce bakmış olduğu dosyada 6 milyon insanın oy verdiği bir partiyi ‘Terör örgütünün güdümünde siyaset yapan parti’ olarak nitelediğini, bu savcının öğrenciler mahkemeye çıkarıldığı gün soruşturmaya atanmasının haber değerinin olduğunu ve isminin bu sebeple kullanıldığını anlattı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hayatın Sesi’ne önce IŞİD sonra ‘FETÖ’ suçlaması

SONRAKİ HABER

‘Egemenler bölgeyi terk etsin, acil barış!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa