08 Nisan 2018 11:53

Dikili'de 'Cinsel taciz, tecavüz ve çocuk istismarına son' eylemi

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu'nun 15. haftasındaki 'Taciz, tecavüz ve çocuk istismarına son' eylemine Öğrenci Veli Derneği de destek verdi.

Paylaş

İzmir'in Dikili ilçesinde, cinsel taciz, tecavüz ve çocuk istismarına karşı Dikili Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde, cumartesi günleri yapılan eylemlerde 15'inci haftaya gelindi. Eyleme Bergama Öğrenci Veli Derneği'nce (Veli-Der) de destek verildi.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından cinsel taciz, tecavüz ve çocuk istismarına karşı Atatürk Meydanı'nda, yaklaşık 4 ay önce başlatılan ve cumartesi günleri yapılan eylemlere dün de devam edildi. Meydanda toplanan yaklaşık 40 kişi, 'Çocuk susar sen susma', 'İstismara sessiz kalma', 'Tacize tecavüze son' ve 'Çocuklarımızın hayallerine dokunma' yazılı pankartları açtı. 'Çocuk istismarına son' ve 'Karanlığa karşı omuz omuza' sloganları atan grup üyeleri, oturma eylemi yaptı. Eyleme Bergama Veli-Der tarafından da destek verildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Bergama Veli-Der Şube Temsilcisi Fikret Ali Parlas, "Dikili'de yaşanan istismar vakasına karşı 15 haftadır inatla nöbet tutuyoruz. Her yerde Dikili'de olduğu gibi tepki gösterebilseydik bu olaylar yaşanmayabilir. Bu yüzden susmayacağız ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Dikili'nin İsmetpaşa Mahallesi'ndeki özel ortaöğretim yurdunda kalan 7 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunan temizlik görevlisi Ö.F.E., 21 Aralık 2017 tarihinde gözaltına alınmıştı. Poliste ve sevk edildiği adliyede suçunu itiraf eden Ö.F.E., tutuklanırken, söz konusu yurt da İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapatılmıştı. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum'daki RES projesine yargı freni

SONRAKİ HABER

Savaşsızlığın ve kurşun geçirmeyen umudun adı: Barış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...