07 Nisan 2018 00:23

Şehir hastanesine nasıl ulaşacağız?

Şehir hastanelerine uzaklık ve ulaşım zorluğu çeken Ankaralılar, 13 hastanenin kapatılacak olmasına tepkililer.

Paylaş

Metin SEVİM
Gökhan BÖRÇEK 
Ankara

Ankara'da Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerinin faaliyete geçmesiyle birlikte 13 hastane kapatılacak. “5 yıldızlı otel konforu” gibi sözlerle halka anlatılan şehir hastaneleri konusunda konuştuğumuz başkentlilerin en büyük kaygısı uzaklık ve ulaşım zorluğu.

YARAR YERİNE ZARARI OLUR

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Ege Mahallesi semt pazarında konuştuğumuz vatandaşlardan bir kadın “Yıllardır Numune Hastanesine annemle birlikte gidiyoruz. Ben şeker hastasıyım, annem ise tansiyon hastası. Çoğu zaman taksiyle gitmek zorunda kalıyoruz. Şehir Hastanesi çok uzakta ulaşım ücretini nasıl karşılarız bilemiyorum” dedi. Öğretmenlik yapan bir vatandaş da öncelikle bu kadar büyük bir şehirde bunca insanın iki hastaneye mecbur bırakılmasını eleştirip, ulaşım sorununa dikkat çekerek “Zaten hasta olan insanlar yollarda daha da hasta olur. Özellikle acil servislerin geleceği durumu tahmin bile edemiyorum” dedi. Genç bir çift ise şehir hastanelerinin, halka yarar yerine zarar getireceği görüşünde. Bu tür projeler yapılırken uzmanlara danışılmadığını düşünen çift, “Hastaneleri kapatıp yeni hastane yapacaklarına, mevcut hastanelerin eksikliklerini giderseler daha iyi olur” diye konuştu.

SAVUNAN DA VAR

Özel bir hastanede çalıştığını belirten genç bir kadın ise yeni yapılan hastanelerin daha iyi hizmet vereceğini düşündüğünü söyleyerek “Ulaşımı dile getiren sağlık çalışanı, ulaşımın çözülmeyecek bir sorun olmadığını” söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Erciyes Üniversitesi işçilerine de aynı bahane: Arşiv soruşturması

SONRAKİ HABER

Liman işçileri:Tüm kardeşlerimizi 1 Mayıs’ta birlik olmaya çağırıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...