04 Nisan 2018 14:11

Barış Yarkadaş'tan AYM’ye dosyayı inceleyin çağrısı

Barış Yarkadaş, 'Anayasa Mahkemesi, Berberoğlu'nun 'olmayan suç'tan dolayı süren tutukluluğuna derhal son vermelidir' dedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Anayasa Mahkemesi’ne  “Enis Berberoğlu, 295 gündür adalet bekliyor. Adaleti sağlamak için neyi bekliyorsunuz?” diye seslendi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş CHP’nin Maltepe Cezaevi’ndeki tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretinin ardından cezaevi önünde açıklama yapan Yarkadaş, “Berberoğlu tam 295 gündür cezaevinde tutuluyor. İstinaf Mahkemesi, Berberoğlu’nun atılı suçlamaları işlemediğine hükmetmesine rağmen beraat de tahliye de veremedi. Bu düğümü ancak Anayasa Mahkemesi çözebilir” diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin AİHM’in son kararları ışığında toplanarak Berberoğlu dosyasını incelemesini isteyen Yarkadaş “Ortada bir suç yok ama ceza var. Berberoğlu olmayan bir suçun bedelini ödüyor” dedi. Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:  “Aslında bu tutukluluk, Berberoğlu şahsında CHP’ye oy veren milyonlarca kişiye ve toplumun tamamına çektirilen bir cezaya dönüştü.  Anayasa Mahkemesi, bu kolektif cezalandırmayı bitirebilecek anayasal güce sahip... AİHM’in son kararı, Berberoğlu davası için bir anahtardır... AYM yeter ki; o kararı önüne alsın ve dosyayı incelesin... Sayın üyeler de görecektir ki; dosyada ciddi bir ihlal vardır... Berberoğlu’nun AYM yoluyla tahliyesi, Türkiye’de adalet bekleyen milyonlara da umut ışığı olacaktır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi ve akademi özgür kalacak

SONRAKİ HABER

Suriye’den BM’ye 'Afrin sonlansın' çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...