03 Nisan 2018 09:46

10 Ekim’de açığa alınan polise 'FETÖ' gözaltısı

Ankara'da ‘FETÖ’ye yönelik Hacettepe Teknokent kapsamında yürütülen soruşturmada, polis Cihangir Ulusoy’un da gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Paylaş

IŞİD’in 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı’nda gerçekleştirdiği bombalı saldırıda ihmali olduğu şüphesiyle mülkiye müfettişlerinin soruşturma açılmasını istediği polislerden biri ‘FETÖ’den gözaltına alındı. 10 Ekim Katliamı sonrasında açığa alınan Ankara İstihbarat Şube Eski Müdürü Cihangir Ulusoy, Hacettepe Teknokent soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Mülkiye Başmüfettişi Özcan Bademci ve Turan Ergün ile Polis Başmüfettişleri Ayhan Acet ve Ertan Kara’nın hazırladığı 25 Şubat 2016 tarihli raporda, eski Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal, İstihbarat Şube Eski Müdürü Cihangir Ulusoy, TEM Şube Müdürü Hakan Duman, Güvenlik Şube Eski Müdür Vekili Adem Arslanoğlu ile TEM Şubesi C Büro Amiri Hüseyin Özgür Gür hakkında soruşturma izni verilmesi istenmesine rağmen valilik soruşturma izni vermemişti.

HDP YOKTU DİYEREK KENDİSİNİ SAVUNMUŞTU

Mülkiye müfettişleri raporuna göre, il valisinin mitingin yapılmaması durumunda ne olacağı şeklindeki sorusuna, Ulusoy ve il emniyet müdürü tarafından mitingin yapılması yönünde görüş bildirilmişti. Ulusoy, raporda yer alan ifadesinde,  “Adana, Mersin, Diyarbakır ve Suruç patlamalarında hedef kitlenin HDP bileşenleri iken 10.10.2015 tarihli mitingi düzenleyen tertip komitesine bakıldığında HDP bileşenleri arasında yer alan herhangi bir grubun bulunmadığı görülmektedir” diyerek kendini savunmuştu. Oysa tertip komitesi üyelerinin ifadelerinde, tertip komitesinde yer almasa da HDP ve bileşenlerinin mitinge katılacağından haberdar olduğu biliniyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçili öğrencilere ‘ahlak’ sorgusu

SONRAKİ HABER

1 Mayıs için İstanbul Valisiyle görüştüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...