02 Nisan 2018 15:57

Kızına tokat atan kadına 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Diyarbakır'da 13 yaşındaki kızına tokat attığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan kadına bir yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Paylaş

Deniz TEKİN

Diyarbakır'da 13 yaşındaki kızı N.D’ye tokat attığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan N.D'nin annesi A.D. hakkında bir yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. A.D, ceza alması durumunda annelik hakkından men edilecek.

Davaya konu olay 18 Ağustos 2017 tarihinde Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde yaşandı. Evde kaybolan 200 TL para nedeniyle 2 kardeşin  N.D’yi (13) suçlaması üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışmayı duyan anne A.D’nin (53) çocuklarının yanına gelerek kızı N.D’ye bir tokat attığı iddia edildi. Buna tepki gösteren 13 yaşındaki N.D. polis karakoluna giderek kendisine tokat atan annesi A.D’den şikayetçi oldu. Hastaneye götürülen N.D. “Basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek” şekilde yaralandığına ilişkin doktor raporu aldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kızı N.D’ye tokat atan A.D. hakkında “basit yaralama” suçunu işlediği iddiasıyla 4 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, A.D’nin alınan ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini beyan ettiği belirtilerek “Mağdurun yaralanmasına ilişkin samimi anlatımı ile bu anlatımı doğrulayan doktor raporu ile dosyadaki mevcut deliller birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin bu beyanının kendisini suçtan kurtarmaya yönelik olduğu ve bu suretle şüphelinin ruh ve beden bakımından kendisini savunamayacak yaşta olan mağdur N.D’yi yaralayarak üzerine atılı suçu işlediği kanaatine varıldığı” kaydedildi.

SUÇLU BULUNURSA ‘ANNELİK HAKKINDAN MEN’ CEZASI ALACAK

Savcı, hapis cezasına mahkum edilmesi durumunda anne A.D’nin sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden, atamaya veya seçime tabii bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten, velayet hakkından vesayet veya kayyımlığa ait bir hizmette bulunmaktan, vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasi parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi olmak gibi belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması da talep edildi.

Davanın yargılamasına önümüzdeki günlerde Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesinde başlanacak. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Welat ve Özgürlükçü Demokrasi okurlarından hükümete tepki

SONRAKİ HABER

Alman posta idaresi kişisel verileri sattı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...