28 Mart 2018 16:45

Rusya: Skripal olayında İngiltere bazı bilgileri halktan saklıyor

İngiltere adına ajanlık yapan Sergey Skripal ve kızı Yuliya’nın zehirlenmesine dair açıklama yapan Rusya, Londra yönetimini bilgi saklamakla suçladı.

Paylaş

İngiltere adına uzun yıllar ajanlık yapan Rus Sergey Skripal ve kızı Yuliya’nın İngiltere’de zehirlenmesinin ardından başlatılan soruşturma süreci hakkında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Londra yönetiminin soruşturmaya ilişkin bazı önemli bilgileri İngiliz halkından sakladığını belirtti.

Londra yönetimine İngiliz istihbaratının dahli olmadığını ispatlama çağrısı yapan Rus Dışişleri, aksi halde Skripal olayını Rusya vatandaşına yönelik bir saldırı olarak değerlendireceklerinin altını çizdi. Açıklamada. “Eğer Rus tarafına tatmin edici kanıtlar sunulmazsa, ciddi siyasi provokasyon sonucunda vatandaşlarımızın hayatına saldırı düzenlendiğini düşüneceğiz. Bu olayda kanıt sunma yükümlülüğünün İngiliz tarafında olduğunun altını bir kere daha çiziyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Bakanlık, Londra yönetiminin ‘Rusya’nın suçu ön yargı’ oluşturmak için dünya genelinde çaba sarf ettiğini de kaydederek şöyle devam etti: “Bilinçli ve önceden planlanmış bir cepheleşmeyi körükleme, Rusya sınırlarında güç gösterisi yapma girişimi var. Salisbury’deki olayın objektif ve kapsamlı olarak ele alınması amacını taşıyan siyasi-diplomatik iş birliğini engelleme çabası aşikar” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Irak ordusundan Rojava ve Şengal sınırlarına büyük yığınak

SONRAKİ HABER

Adana’da tiyatro meşalesi yandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...