21 Ağustos 2012 09:12

Genelkurmay Başkanından Cüneyt Ülsever’e dava

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak Yurt Gazetesi Köşe Yazarı Cüneyt Ülsever’in 7 Ağustos 2012 tarihinde yazdığı “Gelmiş Geçmiş En Çapsız Genelkurmay Başkanı Kim” başlıklı köşe yazısında itibarını sarstığını ve hakaretlerde bulunduğunu gerekçe gö

Genelkurmay Başkanından Cüneyt Ülsever’e dava
Paylaş

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel avukatı aracılığıyla savcılığa başvurarak Yurt Gazetesi Köşe Yazarı Cüneyt Ülsever’in 7 Ağustos 2012 tarihinde yazdığı “Gelmiş Geçmiş En Çapsız Genelkurmay Başkanı Kim” başlıklı köşe yazısında itibarını sarstığını ve hakaretlerde bulunduğunu gerekçe göstererek şikayette bulundu.

‘DÜŞÜNCE AÇIKLAMASI OLAMAZ’

Dilekçede Cünyet Ülsever’in ince ve yoğun bir kasıtla hareket ettiği köşe yazısında kaleme aldığı hususların, eleştiri amacıyla yapılan düşünce açıklaması olarak kabul edilemeyeceği ileri sürüldü. Dilekçede Cüneyt Ülsever’in Aziz Türk Milletinin gözünde Genelkurmay Başkanlığı makamını küçük düşürmeye çalıştığı, kullandığı ifadelerdeki üslubu bilerek ve isteyerek incitici olarak seçtiği ifade edildi. Dilekçede Cüneyt Ülsever’in müvekkili hakkında küçültücü değer yargısında bulunduğu, eylemin objektif eleştiri kapsamında olmadığı, bu nedenle köşe yazısının hukuka uygunluk sınırı içinde bulunmadığı belirtildi.
Dilekçede söz konusu yazı ile “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçunun işlendiği ve Askeri Ceza Kanununun 95. Maddesinde düzenlenen “Astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir ve tezyif edici fiil ve harekette bulunma” suçlarından adli işlemlerin başlatılması talep edildi.
Dilekçe suç yeri itibariyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Mücadeleci sendikalar için her yerde işçiler sendikalaşmalı

SONRAKİ HABER

Urban Festıval İstanbul, dördüncü kez İstanbullularla buluşuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...