22 Mart 2018 12:24

'Özelleştirmeye karşı şeker işçilerinin yanındayız'

DİSK Trakya Bölge Temsilcileri, özelleştirmeye karşı mücadele veren Alpullu Şeker işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

Paylaş

DİSK Trakya Bölge Temsilcileri, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı direnen Alpullu Şeker işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu. DİSK temsilcileri “Şeker işçilerinin mücadelesinin yanındayız” dedi.

DİSK temsilcileri Alpullu Şeker Fabrikası önünde yaptıkları konuşmada, “On yıllardır ülkemizde bir taşeronlaştırma furyası devam ediyor. İşçilerin bu özelleştirmeler sonucunda mağduriyetlerini hep birlikte gördük. Bugün de ülkemizin kalkınmasında önemli bir yeri olan şeker fabrikaları peşkeş çekiliyor. TEKEL, TELEKOM, PETKİM, Sümerbank derken sıra hayati bir önem taşıyan şeker fabrikalarına geldi” dedi. AKP Hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana özelleştirmelerin artarak devam ettiği belirtilen açıklamada, “Bu özelleştirmelerin sonucunda da işçi sınıfı kayba uğruyor. İşçilerin mağduriyetinin yanı sıra pancar üreticileri de artık pancar ekemeyecek. Özellikle üreticilerin bu mücadeleye sahip çıkması gerekmektedir. Öte yandan nişasta bazlı şekerle sağlığımız tehlike altına girecek” denildi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bu şeker fabrikaları kimlere peşkeş çekilecek? Reza Zarrab’la ilişkilendirilen şirketlerin olduğu söyleniyor. Hükümet bu sorulara cevap versin. Hükümet, sessiz kaldığımız, mücadelemizi yükseltmediğimiz sürece tutumunu devam ettirecektir. Sizin başlatmış olduğunuz mücadele onurlu bir mücadeledir. Biz de bu mücadelenizde kayıtsız şartsız sizlerle birlikteyiz. 25 Mart’taki mitinge de mutlaka üyelerimizle birlikte katılacağız.” (Kırklareli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aşı karşıtlığı halk sağlığını tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

Bitlis'te EYP infilak etti: 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...