19 Ağustos 2012 07:34

MESS ve Türk Metal ortak sınav şirketi kurdu

TÜRKİYE’nin metal sektöründe en fazla üyeye sahip olan sendikası Türk Metal Sendikası ile metal işverenleri sendikası olan MESS, 2011 yılında SİBEM (Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Ticaret AŞ.) ve MEMAS (Mesleki Eğitim Merkezi Ticaret AŞ.) adında iki sınav şirketi kurarak; metal işçilerine “Ulusal Mesleki Yeterlilik&r

MESS ve Türk Metal ortak sınav şirketi kurdu
Paylaş

TÜRKİYE’nin metal sektöründe en fazla üyeye sahip olan sendikası Türk Metal Sendikası ile metal işverenleri sendikası olan MESS, 2011 yılında SİBEM (Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi Ticaret AŞ.) ve MEMAS (Mesleki Eğitim Merkezi Ticaret AŞ.) adında iki sınav şirketi kurarak; metal işçilerine “Ulusal Mesleki Yeterlilik” adı verilen sınav doğrultusunda yeterlilik belgesi vermeye başladılar.
SİBEM’in yönetim kurulu başkanı Tuğrul Kudatgobilik (MESS Genel Başkanı) olurken, Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak (Türk Metal Genel Başkanı) olarak belirlenmiş. MEMAS’ın ise yönetim kurulu başkanı Pevrul Kavlak, yönetim kurulu başkan yardımcısı ise Tuğrul Kudatgobilik olarak belirlendi. Zaten uzun yıllardır birlikte eğitim programları düzenleyen bu iki sendika, kurdukları şirketler vasıtasıyla eğitim programlarını ticari bir zemine oturtmuş oldular. Sınav için ilk başvuru ücreti 550 TL+KDV olurken, sınav tekrar ücreti ise 500 TL+KDV olarak belirlenmiş. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esad kamuoyunun önüne çıktı

SONRAKİ HABER

HES karşıtları direnişte buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...