10 Mart 2018 06:01
Son Güncellenme Tarihi: 10 Mart 2018 21:44

UBER şiddeti bitmiyor: Taksiciler sürücüyü çağırıp darbetti

İstanbul Otogarı'na UBER'den araç çağıran 10 kadar taksici gelen sürücüye saldırdı. Darbedilen şoför şikâyetçi oldu.

Paylaş

İstanbul’da UBER şoförlerini hedef alan taksiciler, bir şiddet olayına daha karıştı.

Gazete Habertürk’ten Nihat Uludağ’ın haberine göre, UBER’e VIP hizmet veren Mercedes Vito marka bir araç, önceki gün sabaha karşı 06.00 sıralarında 15 Temmuz Şehitler Otogarı’na gitti. İddiaya göre, UBER sürücüsünü otogara çağıranlar taksicilerdi. Müşteri valizini almak için turizm firmasının ofisine gitmek üzere aracından inen UBER sürücüsü Bahtiyar Toslu, 10 kadar taksicinin saldırısına uğradı.

Taksiciler, “Buraya hizmet veremezsin, buraya gelemezsin. Kim olursan ol buranın taksicisi biziz” diyerek Toslu’yu darbetti. UBER sürücüsü, araya giren sağduyulu taksicilerin çabasıyla kalabalığın elinden kurtuldu. Toslu, kendisine saldıran taksicilerden şikâyetçi oldu.

UBER şoförleri, şu ana kadar yaklaşık 30 kişinin bu şekilde taksiciler tarafından darp edildiğini öne sürmüştü. Yaşananların bir algı operasyonu olduğunu savunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası ise “Darp iddiaları yalan, UBER haksız kazanç elde ediyor” dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE UBER ARACINA ATEŞ AÇILDI

Küçükçekmece'de de akşam saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi, durdurmak istediği Uber aracının sürücüsü durmayınca arkasından ateş açtı. Saldırı sonrası minibüse 4 kurşun isabet ederken,  yolcu olmayan araçta sürücü yara almadan kurtuldu.  

DHA’nın haberine göre, olay Küçükçekmece'de akşam saat 18:00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre isminin Yunus Emre olduğu öğrenilen Uber sürücüsü, kullandığı 34 YJ 1389 plakalı minibüsü ile müşteri beklemek için Halkalı istikametine hareket etti. Sürücücü Kanarya Mahallesi'nden geçerken, bir anda kimliği belirsiz bir kişi aracı durdurmak istedi. Sürücü durmayıp yoluna devam edince, şüpheli minibüse arkadan ateş açtı. Sürücü bir anda panikleyerek Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü'ne giderek aracının kurşunlandığını söyledi. Polis ekipleri de sürücüyü ifadesini almak üzere Kanarya Polis Merkezi'ne götürdü. Bu sırada da polis ekipleri saldırıya uğrayan minibüs üzerinde detaylı olay yeri çalışması yaptı. 

Polis ekipleri yaptığı inceleme sonucunda minibüsün arka bagaj kapağında 3, araç içindeki koltukta da bir mermi girişi tespit etti. Polis ekipleri sürücüden aldığı bilgiler doğrultusunda  şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Saldırıdan yara almadan kurtulan sürücü daha sonra polis merkezinden ayrıldı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gürsoy: Tek adam iktidarının istikrar sağlama şansı sıfır

SONRAKİ HABER

31 KHK’den 26’sı Erdoğan’ın onayı ile yasalaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa