08 Mart 2018 20:04

Bıyık ve sakal sorunsalı

'Bugün bizi karanlık bir geleceğe mahkum edenlere karşı sınıflarımızdan başlayarak bu karanlık gidişata 'dur' demek birleşmeliyiz.'

Paylaş

Abdullah ŞAHİN
İnönü Üniversitesi

Bugün hem üniversite hem lise gençliğinin aklında büyük ve sadece düşünülerek cevabının bulunulamayacağı bir soru var, gelecek kaygısı. Gelecekte kendini garantiye almak, bir iş sahibi olmak için üniversite sınavına hazırlanıyoruz, bir bölüm kazanıyoruz ve üniversiteli oluyoruz ama her şey burada bitmiyor. Baktığımızda 4 üniversite mezunundan biri işsiz ve Cumhurbaşkanı “Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok.” diyor.

YUKARI TÜKÜRSEM BIYIK AŞAĞI TÜKÜRSEM SAKAL

İnönü Üniversitesi İktisat bölümünde okuyan bir arkadaşımla sohbet ettiğimde arkadaşım, bölümden mezun olan öğrencilerin sayısı ile iş bulabilen öğrencilerin sayısına baktığında azımsanmayacak derecede fark olduğunu ve çoğunluun açıkta kaldığını gördüğünü, bunun onu endişelendirdiğini söylüyor. Başka bir bölüme geçiş yapmayı düşündüğünü ama diğer bölümlerin de herhangi bir farkının olmadığını anlatıyor. 

Başka bir arkadaşım ise Sosyal Hizmetler Bölümü’nde son sınıfta, staj ücreti alamadığını ve yıllık alımların az olmasından kaynaklı bu durumdan memnun olmadığını, özel sektörde iş bulma ihtimalinin ise oldukça düşük olduğunu ve iş bulsa dahi kamuda çalışanlara göre daha düşük bir ücretle çalışabilecek olmasından dolayı şikayetçi olduğunu söylüyor. 

Ben de bir üniversite öğrencisiyim. Gelecek kaygısını ben de yaşıyorum ama bu gidişata dur diyecek olan da bizleriz. Bugün biz öğrenciler yaşadığımız sorunlara karşı sessiz kaldığımız, elimizdeki gücün farkına varamadığımız için bu haldeyiz. Bugün bizi karanlık bir geleceğe mahkum edenlere karşı sınıflarımızdan başlayarak bu karanlık gidişata “dur” demek birleşmeliyiz.

ÖNCEKİ HABER

Termik santrale karşı olmak için sebep çok

SONRAKİ HABER

Koç Üniversitesi’nde zam festivali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...