28 Şubat 2018 12:12

KESK, Ankara ve Adana'da 8 Mart programını açıkladı

KESK, Adana ve Ankara'da 8 Mart etkinlikleri programını, yaptığı basın toplantılarıyla açıkladı.

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu 8 Mart programını açıkladı. Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şubede KESK Genel Merkezi ve bağlı sendikaların kadın yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısıyla bu yılki 8 Mart etkinliklerinde KESK’li kadınlar “Emek, Eşitlik ve Barış Hakkımızın Peşindeyiz” şiarıyla alanlara çıkacağını açıkladı. Açıklamayı yapan KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, 8 Mart günü bütün illerde kadın platformlarıyla, emek ve meslek örgütlerinden, siyasi partilerden kadınlarla eşitlik, özgürlük ve barış isteyen tüm kadınlarla alanlarda olacaklarını belirtti. 

8 Mart akşamı sosyal medya aracılığıyla 8 Mart kadın grevini örgütleyen kadınlara destek için kampanya düzenleyeceklerini kaydeden Atasoy, “6 Mart salı günü kadınların yaşam hakkı başta olmak üzere tacize, tecavüze, çocuk istismarına, hayatın her alanında ikincilleştirilen kadın kimliğine ve kadın emeğine kulağını kapayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya ortak mektubumuzu göndererek, cinsiyetçi politikalarını teşhir edeceğiz” dedi. 8 Mart için en geniş kadın kitleleriyle buluşmak için çaba yürüttüklerini kaydeden Atasoy, “Bize dayatılan, yoksulluğu, şiddeti, ayrımcılığı, gericiliği ve savaşı kabul etmiyoruz. Yaşasın 8 Mart” dedi. 

4 MART PAZAR ÇANKAYA BELEDİYESİ ÖNÜNDE

Ankara’da gerçekleşecek olan programı paylaşan Canan Çalağan da Ankara Kadın Platformunun çağrısıyla 4 Mart günü Pazar günü “Dayanışmayla Güçleniyoruz, Hayatı Örgütlüyoruz” şiarıyla saat:15.00’te Çankaya Belediyesi önünde olacaklarını belirtti. Çalağan 8 Mart etkinliklerinde, saldırılara, tacize, tecavüze karşı tepkilerini ve nasıl bir dünya kurmak istediklerini, eşitlik, özgürlük ve barış taleplerini paylaşacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)


‘KADINLAR İTİRAZLARINA DEVAM EDECEK’

KESK’li kadınlar ve Adana Kadın Platformu 8 Mart programlarını açıkladı. ”Emek, Barış ve Eşitlik Hakkımızın Peşindeyiz” şiarıyla başlatılan 8 Mart çalışmaları için yapılan açıklamayı okuyan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Seçil Sönmez, kadınların kamusal alandan ve mücadeleden uzaklaştırılmak istendiğini belirterek bu yıl da tüm bu saldırılara karşı kadınların eşitlik, özgürlük mücadelesinin kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti. 

1 Mart saat 12.30’da Adana Kadın Platformu olarak ortak basın açıklaması ile 8 Mart çağrısı yapacaklarını ifade eden Sönmez, 6 Mart Salı günü Saat 11.00’de kadın taleplerine kulaklarını tıkayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya mektup, 6 Mart saat:13.30’da Tutsak kadınlara kart gönderileceğini söyledi. 

8 Mart günü yapılacak eylemlerin Adana Kadın Platformu, emek ve meslek örgütleri ve siyasi partili kadınlarla oluşturulabilecek en geniş kesimlerle beraber Uğur Mumcu Meydanı’ndan başlayarak Atatürk Parkı’na yürüyüş gerçekleştirileceği bilgisini veren Sönmez, “10 Mart dayanışma kahvaltımız, 11 Mart saat:13.00’te Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünden başlayıp Uğur Mumcu Meydanı’nda son bulacak yürüyüşlü bir miting düzenlenecektir. 17 Mart Cumartesi Saat 14.00’te ‘Kadınlar Neden Barış İstiyor?​’  konulu panel Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde gerçekleştirilecektir” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hasret Gültekin için türkü müzikali

SONRAKİ HABER

PFDK'dan Fenerbahçeli Fernandao'ya 2 maç ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa