13 Şubat 2018 05:31

Dermatolog Prof. Doktor Agop Kotoğyan, hayatını kaybetti

Önemli cilt uzmanlarından 79 yaşındaki Prof. Dr. Agop Kotoğyan hayatını kaybetti. Kotoğyan, 'Kolsuz Agop' lakabıyla tanınıyor.

Paylaş

Önemli cilt uzmanlarından Profesör Agop Kotoğyan hayatını kaybetti. Prof. Doktor Agop Kotoğyan; ilkokuldan mezun olduktan sonra gümüş atölyesinde çalışırken kolunu pres makinesine kaptırdı, doktorlar yaşamaz dedi, günlerce komada kaldı. Bu kazada bir kolunu kaybettiği için 'Kolsuz Agop' olarak bilinen Profesör Agop Kotoğyan, yurtdışında birçok üniversiteden teklif almasına rağmen Türkiye'de yaşamına devam etti.

Haberi duyuran CHP Milletvekili Selina Doğan, “Ülkemizin yetiştirdiği en kıymetli dermatologlardan biri olan Prof. Dr. Agop Kotoğyan'ı nam-ı diğer ‘Kolsuz Agop'u’ kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Asdvads hokin lusavore. Toprağı bol olsun” mesajını paylaştı.

Sözcü’ye konuşan Kotoğyan’ın eşi Suzan Kotoğyan, Kotoğyan’ın uzun süredir Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüğünü ve eşini sabaha karşı kaybettiklerini belirterek, “Uzun süredir tedavi görüyordu. Acımız büyük” dedi. Cenaze töreninin henüz netleşmediğini belirten Suzan Kotoğyan “Cumartesi günü buradan bir tören olacak (Şişli’deki evinin önünden) ardından toprağa vereceğiz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hızlı yemek kilo aldırıyor!

SONRAKİ HABER

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın istifası isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...