06 Şubat 2018 07:47

Brezilya’dan ithal edilen hayvanlara gemilerde eziyet

Brezilya’dan ithal edilen hayvanlar Türkiye’ye getirilirken dışkılarına bulanmış bir şekilde haftalarca süren eziyetli bir yolculuk yapıyor.

Paylaş

Türkiye’ye Brezilya’dan ithal edilen hayvanları getiren gemide hayvanların dışkılarına bulanmış bir halde haftalarca uzun bir yolculuk yaptığı, yolculuk sırasında ölen hayvanların öğütüldüğü bildirildi. 

Gazeteci Zülâl Kalkandelen twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Brezilya’dan Türkiye’ye getirilen hayvanlara yaşatılan işkenceyi ortaya çıkardı.

Kalkandelen 2 Aralık’ta Brezilya’nın Santos Limanı’ndan yüklenip kesim için Türkiye’ye getirilen 27 bin sığırın yaptığı korkunç yolculuğun karelerini paylaştı.

Fotoğrafların ardından konuyla ilgili video da ortaya çıktı. 

Kalkandelen yaptığı paylaşımlarda Brezilya’da veterinerlerin hayvanlara yapılan eziyeti raporladığı ve mahkemenin de ithali yasakladığını belirterek “Brezilya’da federal mahkeme canlı hayvan ticaretinin ülkenin hayvan koruma yasalarına aykırı olduğuna karar vererek bu tür ticareti durdurduğu fakat Brezilya Konsolosluğunun devreye girerek siyasi kararla geminin tekrar yola çıktığı belirtildi. Brezilya Cumhurbaşkanınon hayvancılık endüstrisinin büyük şirketleri ile toplantı yapıp 5 dk içinde mahkemenin kararına rağmen TIR’ları yola çıkardığı belirtiliyor” dedi.

Hayvanların bir hafta boyunca bir liman kentindeki gemide tutulduğunu, kent yönetiminin ise gemiye dava açmak istediği belirten Kalkandelen temizlik yapılmadığı için gemideki kokunun kente yayıldığını, dışkı azalsın diye son 2 gündür hayvanlara su verilmediğini bildirdi. 

Kalkandelen son olarak uluslararası hayvan hakları örgütü Animal Australia’nın, Brezilya’dan Türkiye’ye canlı hayvan ithali skandalını yerinde incelemek üzere olay yerine gittiğini ve  araştırmanın çok boyutlu süreceğini bildirdi.

Kalkandelen ithal edilen hayvanlarla ilgili paylaşımları şöyle 

Brezilya ithal hayvan
 

ÖNCEKİ HABER

Suriye'den Halep ve İdlib'e hava savunma füzeleri

SONRAKİ HABER

Yunanistanlı sendikacılar Ahed’le dayanışma için Filistin’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...