14 Ağustos 2012 13:33

Gedik Kaynak’ta işyerini terk etmeme eylemi

Pendik Kurtköy’de kurulu Gedik Kaynak fabrikasında, sendika işyeri temsilcileri işten atıldı. Kaynak makineleri ve elektrotları üreterek 83 ülkeye ihracat yapan fabrikada toplam 5 işçi işten atıldı. İşten atmalara tepki gösteren işçiler, atılan işçilerin geri alınması talebiyle fabrikayı terk etmeme eylemi gerçekleştirdile

Gedik Kaynak’ta işyerini terk etmeme eylemi
Paylaş

Pendik Kurtköy’de kurulu Gedik Kaynak fabrikasında, sendika işyeri temsilcileri işten atıldı. Kaynak makineleri ve elektrotları üreterek 83 ülkeye ihracat yapan fabrikada toplam 5 işçi işten atıldı. İşten atmalara tepki gösteren işçiler, atılan işçilerin geri alınması talebiyle fabrikayı terk etmeme eylemi gerçekleştirdiler.

Hak-İş’e bağlı Çelik-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Muharrem Şahin, işverenle yaptığı görüşme sonucunda, işçilere tazminatlarının ödeneceğini söyledi. Ancak işçiler bu açıklamaya rağmen fabrikadaki direnişlerini sürdürdüler. Sendikaya da tepkili olan işçiler, arkadaşları geri alınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler.

Direnişteki işçiler, 590 işçinin çalıştığı fabrikada yakın zamana kadar 90 işçinin sendika üyesi olduğunu, son dönemde 350 işçinin sendikada örgütlendiğini belirterek patronun bundan rahatsız olduğunu söylediler. 4 ay süren toplu iş sözleşmesi sürecine müdahil olduklarını anlatan işçiler, patronun bu etkiyi kırmak için işçileri işten attığını kaydettiler.

İkramiyelerden işçilerin çok küçük bir kısmının yararlandığını belirten işçiler, fabrikadaki ağır çalışma koşullarından dolayı sendikaya üye olduklarını ifade ettiler. İşçiler, atılan arkadaşları geri alınana kadar mücadele edeceklerini söylediler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Frito Lay’de işten atmaya tepki

SONRAKİ HABER

Ramazan’da da rahat yüzü yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...