01 Şubat 2018 07:38
Son Güncellenme Tarihi: 01 Şubat 2018 14:51

Afrin operasyonunun 13. gününde neler yaşandı?

TSK'nin Afrin'e yönelik operasyonu 13. gününde devam ediyor. Operasyona dair tüm gelişmeler bu sayfada.

Paylaş

TSK ve beraberindeki güçlerin Afrin'e yönelik operasyonu 13. gününde devam ediyor.

KİLİS'TE LOKANTAYA ROKETLİ SALDIRI: 5 YARALI

Kilis kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesinde bulunan tarihi yapıdaki lokantaya akşam saatlerinde roketli saldırı oldu. DHA, 5 yaralı olduğunu bildirdi. Olay yerine ihbarla çok sayıda sağlık ve güvenlik görevlisi sevk edildi. Bu roket, gün içinde Kilis'e düşen üçüncü roket oldu. 

DHA Muhabiri Taylan Yıldırım, Kilis’teki son durumu öyle anlattı; “Akşam saati olması nedeniyle restoranda çok sayıda müşteri ve çalışan bulunuyordu. Olay yerine çok yakın bir mesafede bulunuyorduk. Biz de haber turundan dönmüştük. İçeride de basın mensubu arkadaşlarımızın olduğu duyumunu aldık. Ancak hem bu konuda hem de yaralı sayısı hakkında resmi açıklama yapılmadı. 

Al Masdar, Suriye ordusunun İdlib vilayetindeki hızlı ilerleyişi sonrası harekata "ÖSO" adı altında katılan cihatçı gruplardan çok sayıda militanın İdlib'e geçtiğini öne sürdü. Bu iddia, henüz doğrulanmadı.

TSK'NİN BİLANÇOSU: 790 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Zeytin Dalı Harekatı'na ait Twitter hesabı Bülbül'e bağlı Ali Kar köyünün kontrol altına alındığını öne sürdü. TSK'den yapılan bilanço açıklamasında ise "Bölgeden elde edilen bilgilere göre 78 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 790 olmuştur" denildi.

SURİYE: İŞGAL

Suriye Dışişleri Bakanlığı operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Suriye topraklarına izinsiz giren yabancı güçlerin saldırganlık ve işgali temsil ettiği” belirtilerek “Gereken yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

AFRİN HASTANESİ: 104 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Dr. Ciwan Mihemed
Dr. Ciwan Mihemed

Afrin Hastanesi yönetimi adına konuşan Dr. Ciwan Mihemed harekatın 13. gününe gelindiğinde hava saldırıları ve top atışları sonucu 104 sivilin yaşamını yitirdiğini, 156 sivilin de yaralandığını açıkladı. Mihemed açıklamasında "uluslararası toplumu duyarlı olmaya" çağırdı.

Zeytin Dalı
Zeytin Dalı Harekatı'nın Twitter hesabına göre Afrin'de son durum. Mavi bölgeler, TSK ve beraberindeki güçlerin hakimiyetine geçen yerler.

ÇAVUŞOĞLU: HİÇBİR ÜLKE BİZE DERS VEREMEZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Afrin operasyonu işgale dönüşmemeli" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a “Afrin operasyonu ile ilgili Fransa veya başka hiçbir ülke bize ders veremez. Amacın ne olduğunu çok iyi biliyorlar. Kendilerine de bilgi verdik” ifadeleriyle karşılık verdi.

KİLİS KENT MERKEZİNE ROKET SALDIRISI

Dün gece saatlerinde Afrin'den ateşlendiği belirtilen 2 roketin daha Kilis kent merkezine düştüğü bildirildi. Roketlerden biri, Ekrem Çetin Mahallesi'nde bulunan Mehmet Baloğlu’na ait evin duvarına diğeri ise Barış Mahallesi'ndeki İbrahim Halil Almaz'a ait evin zeminindeki dükkana isabet etti. Roketin düştüğü anda ses duymadığını söyleyen Mehmet Baloğlu, "Eşim ve çocuklarım, yakınlarımın evindeydi. Ben de yalnız kalıyordum. Roket düştüğünü duymadım. Sabah fark edince de polise ihbarda bulundum. Can kaybımız yok. Sağlık osun" dedi. Roketli saldırıların yapıldığı yerlerde, polis tarafından sabah inceleme yapıldı.

Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerine roket saldırısı gerçekleşti. Roketler, boş araziye düşerken, ölen ya da yaralanan olmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kızına cinsel istismardan tutuklandı, kaçmaya çalıştı!

SONRAKİ HABER

10 Ekim davası: Sanıklar göz göre göre birbirlerini korudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa