29 Ocak 2018 23:58

Beşiktaş - Gençlerbirliği maçı ne zaman, saat kaçta?

Türkiye Kupası’nda çeyrek final karşılaşması kapsamında Beşiktaş, Ankara ekibi Gençlerbirliği'ni Vodafone Park'ta ağırlayacak.

Paylaş

Türkiye Kupası’nda çeyrek final mücadelesi başlıyor. Son 8’in ilk müsabakasında bu akşam Beşiktaş, Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Maç saat 20.30’da başlayacak.

Süper Lig’in 19. haftasında Kasımpaşa’yı evinde 2-1’le geçen siyah beyazlılar, Gençlerbirliği maçına kondisyon ve taktik antrenmanlarıyla hazırlanmaya devam etti. Son 2 maçında 4 gol atan ancak Kasımpaşa’ya karşı hafif bir sakatlık yaşayarak oyunu terk eden Talisca, takımla birlikte çalıştı. Brezilyalı futbolcunun Gençlerbirliği maçında hazır olması bekleniyor.

Süper Lig’de ikinci yarıya 2 maçta 2 galibiyetle başlayan Ankara ekibinde Teknik Direktör Ümit Özat, “Keyifli bir maç olacak. Yenersek mutlu oluruz. Yenilirsek de dünyanın sonu değil” dedi.

BEŞİKTAŞ-GENÇLERBİRLİĞİ REKABETİ

Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında şu ana kadar oynanan 114 maçın 65’ini siyah beyazlılar kazandı. 35 maçta taraflar yenişemezken Gençlerbirliği 14 galibiyet alabildi. İstanbul’daki 56 maçta Beşiktaş 35 kez kazandı. Kırmızı siyahlıların ise deplasmanda 3 galibiyeti var.
İki takım arasında ilk yarıda oynanan maçı Gençlerbirliği 2-1 kazanmıştı.

Çift maçlı eleminasyon usulü oynanan kupa mücadelesinde rövanş 6 Şubat’ta Gençlerbirliği’nin sahasında yapılacak.

KUPA TARİHİNDE KARTAL & GENÇLER

1962 yılından bu yana düzenlenen Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ın 9, Gençlerbirliği’nin ise 2 şampiyonluğu bulunuyor. Beşiktaş en son 2011’de kupayı müzesine götürmüştü. Gençlerbirliği’nin şampiyonlukları ise 1987 ve 2011’de geldi.

Kupa tarihinde Galatasaray, 17 şampiyonlukla zirvede. Bu takımların dışında Trabzonspor’un 8, Fenerbahçe’nin 6, Altay, Ankaragücü, Göztepe ve Kocaelispor’un ikişer şampiyonluğu var. Bursaspor, Eskişehirspor, Sakaryaspor, Kayserispor ve Konyaspor ise şampiyonluk yaşamış diğer takımlar.

KUPADA PROGRAM

Türkiye Kupası’nda çeyrek finalin diğer maçlarında program şöyle: 31 Ocak – Akhisarspor-Kayserispor * Giresunspor-Fenerbahçe. 1 Şubat – Atiker Konyaspor-Galatasaray. (SPOR SERVİSİ) 

ÖNCEKİ HABER

Premier Lig’de 25. hafta heyecanı

SONRAKİ HABER

Evinde cephane çıkmasına rağmen tahliye edilmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...