28 Ocak 2018 10:43

Operasyona destek veren Kılıçdaroğlu: Yurtta ve cihanda sulh

Afrin operasyonuna destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal'in 'Yurtta sulh, cihanda sulh' sözünü hatırlattı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin, Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Gençlik Kolları 15. Olağan Kongresi'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, Tayyip Erdoğan’ın milliyetçilik üzerinden yönelttiği eleştirilere yanıt verdi:
“Daha düne kadar her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına alan bir adam, şimdi kalkmış bize milliyetçilik dersi veriyor.”

Hükümetin dış politikası nedeniyle Türkiye’nin uluslararası arenada yalnızlaştığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, “Oysa Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları savaş meydanlarından gelmişti. Ve onlar dediler ki, 'savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir dediler. Her şeyden önce yurtta barış dünyada barış' dediler. Savaşın bütün acımasızlığına tanık olanlar barışın arkasında kapı gibi durdular” açıklamasında bulundu.

‘ONLARA BEDEL ÖDETECEĞİZ’

Tayyip Erdoğan’a diktatörlük eleştirisi de yönelten Kılıçdaroğlu, “Dikta yönetimlerine, baskılara karşı mücadele kolay değildir. Her mücadelenin bir bedeli vardır. O bedeli onlara ödeteceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Kılıçdaroğlu AKP cephesinden CHP genel başkanlık adaylığına ilişkin gelen ‘kaos’ açıklamalarına da yanıt verdi:
“Biz de genel başkan adaylarının çıkmasını kaos olarak tanımlayanlar var. Onlar demokrasinin ne olduğunu bilmiyorlar. CHP, atanmışların değil seçimle iş başına gelenlerin yönetildiği bir partidir. Demokrasi kültürü olmayanlar bizi AKP'ye benzetmek istiyorlar.” (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan 'Savaşa hayır' diyen aydınları 'hain' ilan etti

SONRAKİ HABER

Avustralya Açık'ta şampiyon bir kez daha Roger Federer

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...