24 Ocak 2018 22:10

Emperyalist savaşa hayır !

Barış isteyenler, “tek adam için ölmek, öldürmek istemiyoruz” diyenler ise vatan haini ilan ediliyor.

Paylaş

 

 

Geçtiğimiz hafta Afrin’e operasyon başlatıldı. AKP’nin uzunca zamandır dayattığı operasyon; CHP, MHP, İYİ parti gibi çeşitli burjuva partilerinin desteğini de arkasına alarak gerçekleştiriliyor. Türkiye sınırının sıfır noktasından atılan top atışlarıyla, jetlerin bombalamalarıyla başlayan operasyon; ÖSO denilen çeteler ile birlikte sürdürülüyor. OHAL’in yeniden uzatıldığı günlerde gerçekleştirilen bu operasyon AKP’nin ve tek adam rejiminin iç ve dış politikasının nasıl şekillendiğini bizlere yeniden gösteriyor.

TEK ADAM REJİMİNİN SAVAŞI

Patronlar kâr rekorlarına imza atarken, asgari ücret beklenenin yine altında kalırken, işçinin biri borçları yüzünden kendini meclis kapılarında yakarken, bir başkası İŞKUR’un önünde “Açım” diye isyan ederken, ekmeğin gramajı 250’den 200’e düşürülmüşken tek adamın işaretiyle “milletin bekâsı için” emekçi çocukları ölmeye, öldürülmeye itiliyor. Daha Fırat Kalkanı operasyonunda 71 gencin kanı kurumamışken, IŞİD’in diri diri yaktığı askerlerin üstü kapatılmışken şimdi bütün medya “savaş tamtamlarını” çalıyor.

Barış isteyenler, “tek adam için ölmek, öldürmek istemiyoruz” diyenler ise vatan haini ilan ediliyor. 2019 seçimleri öncesi toplumun muhalif kesimlerine karşı bu tarz söylemlerin artacağı açık. İş “yerli ve milli dava” meselesine getirilecek her seferinde. Burdan da iş, ekmek, özgürlük, barış, bilim mücadelesine her defasında daha fazla darbe vurulacak. Daha fazla sivil, masum insan katledilecek; emekçi çocuklarının ocaklarına daha fazla ateş düşecek; çünkü 2019 seçimleri öncesinde, “Sarayın bekâsı” için her yol artık mübahtır.

SAVAŞ DEĞİL, BARIŞ VE KARDEŞLİK

Bu savaş politikaları ile halkın arasına kin ve düşmanlık tohumları serpmek isteyenlere karşı halkların kardeşliği ve eşitliği mücadelesi giderek daha fazla önem kazanıyor. Bugün doğruları söylemek, barış için mücadele etmek ve demokrasi cephesini büyütmek oldukça hayati oluyor. OHAL’in kaldırılmasını isteyen, “Tek adam tek parti rejiminin” karşısında duran bütün güçler olarak Afrin’deki savaşa karşı durulmak zorundadır.  ABD ve Rusya’nın bölgedeki emperyalist emellerini teşhir etmek, gençliğin savaş değil, barış ve kardeşlik taleplerini yükseltmek en acil görevlerimizden biri durumundadır. Kendi iktidar hesapları uğruna her defasında “savaş atına” başvuranların karşısında, antiemperyalist ve bölge halklarının barış içinde yaşaması için haydi daha güçlü bir mücadeleye…

 

 

ÖNCEKİ HABER

Afrin, antiemperyalizm ve vatan hainliği üzerine

SONRAKİ HABER

Konya'da 4 araçlı kaza: 1 çocuk ölü, 18 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...