21 Ocak 2018 12:47
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ocak 2018 17:10

Hastane önünde, 115 hamile çocuk skandalı protesto edildi

Kadınlar, 115 çocuk hamileliğini gizlediği ortaya çıkan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı.

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan kadınlar istismar yoluyla hamile kalan 115 çocuğun gizlenmesi skandalını protesto etti.

“Atakent Kadın Meclisi” üyesi kadınlar, hastanenin poliklinik binasının önünde toplandı. “Çocuğa istismarı örtemezsin” pankartı açan grup “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Çocuk korkar, sen korkma” sloganları attı. 

Basın açıklamasını grup adına okuyan Gamze Şimşek, “2017 yılının ilk 5 ayında yalnızca bir hastanede duyarlı ve cesaretli bir kadın görevlinin şikayeti üzerine ortaya çıkan 115 çocuğun hamilelik vakası, toplum vicdanına infial yaratmıştır. Bu durumun sorumlusu, olaylara sessiz kalan, olayların üzerini örten ve soruşturmaya izin vermeyen ve ısrarla çocuk hamileliklerini meşru gören devletin ta kendisidir" ifadelerini kullandı. 

DİKİLİ’DE DE EYLEM

İzmir'in Dikili ilçesinde, çocuk istismarına, taciz ve tecavüzlere basın açıklaması yapıldı.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu ile Veli-Der Bergama Şubesi tarafından düzenlenen ve her Cumartesi Dikili Atatürk Meydanı'nda yapılması kararlaştırılan protesto gösterisinin üçüncü haftasında yine 'Çocuklarımızın Hayallerine Dokunma', 'Çocuk Susar, Sen Susma', 'İstismara Sessiz Kalma' ve 'Tacize, Tecavüze Son' yazılı pankartlar açıldı. Veli-Der Bergama Şube Temsilcisi Fikret Ali Parlas tarafından grup adına yapılan basın açıklamasında, şöyle dedi:

"Dikili Özel Miyase Yılmaz Ortaöğretim Yurdunda ve ülkemizin farklı yerlerinde yaşanan çocuk istismarını unutmamak, unutturmamak için her Cumartesi olduğu gibi bugün de buradayız. İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2017 yılında sadece 5 ayda yaşları 18'in altında 115 çocuğun hamile olduğunun saptanmasına rağmen herhangi bir işlem yapmayarak skandal yaratacak şekilde yaşananları gizleyen hastane yönetimini protesto etmek, çocuklarımızın çığlığına çığlık olmak, her türlü tacize ve tecavüze son demek için burada toplanmaya devam edeceğiz."

Çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız

AMASYA DERNEKLERİNDEN DE TEPKİ

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne beş ayda yaşları 18'in altıda 115 hamile çocuğun başvurmasının ortaya çıkmasına tepkiler devam ediyor.

Eyüp Alibeyköy'de bulunan Amasya Dernekleri Federasyonu'nda yapılan açıklamada, çocuk istismarlarının çoğalmasının sorumlusu iktidarın bu zamana kadar çıkarmış olduğu yasalardır diyerek tepki gösterildi. Açıklamayı okuyan GÖYDER Kadın komisyonu başkanı Hülya Zabun, “Bu utanç tablosunun sorumluları yargılanmalıdır. Bu tabloyu yaratan tüm düzenlemeler ortadan kaldırılmalı ve çocukları koruyan onların gelişimini ve eğitimi başta olmak üzere geleceğini güvence altına alan yasalar ve kurumsal düzenlemeler gerçekleşmelidir" diye konuştu. Çocuk istismarını meşrulaştıranlar kadar aklayanların da sorumlu olduğunu söyleyen Zabun, 'Artık yeter! Çocuklar istismar edilirken seyretmeyeceğiz, bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundayız” diye konuştu.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esad, Afrin operasyonu için 'pervasız bir saldırganlık' dedi

SONRAKİ HABER

Reyhanlı ve Kilis'e roketli saldırı: 1 ölü 47 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...