19 Ocak 2018 11:00

Deutsche Welle, İstanbul’da büro açtı

Almanya'nın uluslararası yayın kuruluşu Deutsche Welle (DW) İstanbul’da yeni bir büro açtı.

Paylaş

Almanya merkezli Deutsche Welle (DW) İstanbul’da yeni bir büro açtığını duyurdu. Yeni büroda Julia Hahn'ın görev yapacağı bildirildi. Öte yandan Asya ve Latin Amerika ülkelerinde de yeni büroların açılması planlanıyor.

DW Genel Müdürü Peter Limbourg, DW’nin Türkiye’deki varlığını güçlendirmesi için önemli nedenler bulunduğuna dikkat çekti. Limbourg, “Türk-Alman ilişkilerinde zorlukların yaşandığı bu dönemde her iki ülkede de medyanın büyük sorumluluk yüklenmesini gerektiriyor. Türkiye’de basın özgürlüğünün kısıtlanması, Türkiye’deki gelişmeler hakkında objektif habercilik yapılabilmesini sağlamak, uluslararası bir yayın kuruluşuna ek sorumluluklar getiriyor” dedi.

DW Baş Editörü Ines Pohl de “Türkiye’de Olağanüstü Hal’in yakın bir zamanda sona ermesi beklenmiyor ve insan haklarına ilişkin kaygı yaratan durumun daha da kötüleşebileceği gözardı edilmemeli. Türkiye’de bağımsız gazeteciliğin radikal bir şekilde engellenmesiyle oluşan haber alma boşluğunun kapatılmasına katkı sağlamamız önem taşıyor” şeklinde konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink, katledilişinin 11. yılında anıldı

SONRAKİ HABER

Ziraat Türkiye Kupası'nda eşleşmeler belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...