Rusya, Afrin'den çekildiği iddiasını yalanladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Rus askerleri Afrin’den çekiliyor' haberlerini yalanladı.

19 Ocak 2018 05:51
Son Güncellenme Tarihi: 19 Ocak 2018 18:26
Paylaş

Al Jazeera, AKP İstanbul Milletvekili ve Türk - Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı Ahmet Berat Conkar'a dayandırdığı haberinde  Rusya'nın Türkiye'nin operasyon gerçekleştirmeyi düşündüğü bölgelerde bulunan güçlerini Afrin'den çektiğini öne sürdü.

Habere ilk yalanlama Al Masdar'ın Şam yönetimine yakın Damascus Now'a dayandırdığı haberle geldi. Suriye Muhalif İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) tarafından yapılan açıklamada ise ''Rus güçleri, şu ana kadar Afrin'den çekilmiş değil. Yüzlerce silahlı ise Halep kuzeyinden Afrin'e yönelmiş durumda'' ifadeleri yer aldı.

Ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus askerlerin Afrin’den çekildiklerine yönelik haberleri yalanladı. Sputnik'te yer alan habere göre, gazetecilerin "Rusya, Afrin’deki silahlı kuvvetlerini gerçekten çekmeye başladı mı?’ sorusuna yanıt veren Lavrov, “Bu yöndeki haberler daha sonra yalanlandı” ifadelerini kullandı.

Çekilme bilgisini duyuran Rus gazeteci de haberini Rusların birkaç yüz metre yer değiştirdiği şeklinde düzeltti. 

Kefr Cenne

CANİKLİ DE 'RUSYA AFRİN'DEN ÇEKİLECEK' İDDİASINI ÖNE SÜRMÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bugün yaptığı açıklamada Rusya'nın Afrin'den çekileceğini ve Afrin operasyonunun gerçekleşeceğini öne sürmüştü. 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da Afrin'e operasyonuna ilişkin , ''Afrin'den Türkiye'ye dönük taciz atışı geliyorsa, göz yumamayız. Bu duruma müdahale etmessek, tarih bizi yargılar'' ifadelerini kullanmıştı.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Afrin operasyonuna dair görüşmelerde bulunmak üzere dün Rusya'ya gitmişti.

20 OTOBÜS CİHATÇI AZEZ'E TAŞINDI

ÖSO

Öte yandan bugün TSK ile Fırat Kalkanı harekatına katılan cihatçı gruplar, otobüslerle Suriye tarafına taşındı. DHA'nın haberine göre Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçen yaklaşık 20 otobüs, Afrin'e komşu Azez kasabasına doğru ilerledi. 

Gece saatlerinde YPG tarafından Azez'de bugün hastaneye havan toplu saldırı yapıldığı iddia edilmişti.

Fırat Kalkanı harekatı, 24 Ağustos 2016'da Cerablus operasyonuyla başlatılmıştı. El Bab'ın IŞİD'den alınmasıyla sona eren harekat kapsamında Cerablus, er Rai, el Bab, Azez gibi merkezler, TSK'nin vekaleti altındaki bu gruplarca kontrol edilmeye başlanmıştı. Hükümetten son yapılan açıklamalarda Afrin'e dönük olası bir operasyonda bu grupların kullanılacağı açıklandı. Söz konusu gruplar "Özgür Suriye Ordusu" adıyla da anılıyor. (DIŞ HABERLER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 19 Ocak 2018 Cuma

SONRAKİ HABER

Bingöl Solhan'da otobüs dereye uçtu: 6 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...