12 Ağustos 2012 08:46

Başbakan Erdoğan, bu defa Cüneyt Özdemir’i hedef gösterdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan işine son verilen Akşam gazetesi yazarı Serdar Akınan ardından bu kez Radikal yazarı Cüneyt Özdemir’i hedef gösterdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın iftarında yapıtığı konuşmada, Ahmet  Davutoğlu’nun Myanmar’a ziyaretini eleştiren Radikal yazarı Cüneyt &Oum

Başbakan Erdoğan, bu defa Cüneyt Özdemir’i hedef gösterdi
Paylaş

Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Şimdi çıkmış birileri yazıyor, ‘Hadi Emine Erdoğan’ı anladım da, Dışişleri Bakanının ne işi var?​’ diyorlar. Ben buradan o medya patronuna yazıklar olsun diyorum; o adamları köşe yazarı olarak nasıl tutuyorsunuz? Bu tür hedefi aşkı heyecanı olmayan insanlara eline kalem vermişsin köşe teslim etmişsin. Bu milletin dertleriyle dertlenen kalemler değildir bunlar.”
Cüneyt Özdemir köşesinden, “Bugün Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı’nın büyük bir işgüzarlıkla eşlik ettiği bir başbakan eşindense kızı ile Arakan’a giden gerçek bir sivil toplum gönüllüsü portresi uluslararası düzeyde çok daha güçlü kalacaktı. Davutoğlu’nun heyete katılması bu görüntüyü bozdu” demişti.
ÖZDEMİR’DEN
ERDOĞAN’A YANIT
Köşesinde “Başbakan’ın yürek hoplatan geceyarısı telefonları!” başlıklı bir yazı kaleme alan Özdemir, Erdoğan’ın sözlerini yanıtladı. Özdemir, Başbakan’ın olimpiyatlarda madalya kazanan sporcuları telefonla aramasını “daha önce beni de aramıştı, oradan biliyorum” diye yorumladı ve şunları dile getirdi: “Artık biliyorsunuz ‘bizim oranın âdetleri meşhurdur Başbakan’ın geceyarısı telefon etmeleri.’ Bundan yıllar önce bir gece telefonum acı acı çalmış ve Sayın Başbakan Erdoğan’ın sesi ile karşılaşıp şaşırmıştım. Başbakan ile yazdığım bir yazı üzerine yaptığımız konuşmadan pr malzemesi olarak anlaşılır endişesi ile kimselere bahsetmeye utanmıştım. Sonuçta telefonun ucundaki ses bir başbakan da olsa özel bir konuşma yapılabilmeli diye düşünmüştüm. Anladım ki memlekette benden başka kimsede bu tür endişeler yok!
Başbakan Erdoğan’ın kötü bir huyu var. Eleştirilmeye hiç gelemiyor. Mesela köşenizde Başbakan Erdoğan’ın hoşuna giden bir şey yazarsanız muhabbetle bir gece yarısı sizi arayıp içten konuşmaktan çekinmiyor ancak hoşuna gitmeyen bir eleştiri okuyunca hemen ‘birtakım medya’ya transfer oluyorsunuz. Bakınız: En son Dışişleri Bakanı’nın Myanmar seferini eleştiren köşe yazarınız! “ (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da 16'sı çocuk toplam 20 kişi gözaltında

SONRAKİ HABER

‘Uçuşa yasak bölge, bir adım daha yakınlaştı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...