13 Ocak 2018 11:20
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ocak 2018 10:43

Türkiye'den Afrin mevzilerine top atışı

TSK, Suriye'de PYD kontrolündeki Afrin'e top atışı gerçekleştirdi. Erdoğan operasyonun önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Sınır Karakolu'ndan PYD'nin kontrolünde bulunan Suriye'nin Afrin kentindeki mevzileri top atışıyla vurdu. 13 Ocak'ta başlayan top atışı 14 Ocak'ta da devam etti. Erdoğan ise Afrin operasyonun önümüzdeki günlerde başlayacağını söyledi.  

 

Top atışkları, Reyhanlı kent merkezi ile Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan da duyuldu.

 

SINIRA SEVKİYAT

 

14 Ocak'ta da bölgeye de askeri sevkiyat devam etti. Zırhlı askeri araç ve askeri kamyonların bulunduğu konvoy, Reyhanlı'dan geçiş yaptı. Aralarında mühimmat yüklü araçların da bulunduğu askeri konvoy, Oğulpınar Sınır Karakolu'na gitti.

 

TOP ATIŞI BAŞLADI

 

Afrin'e top atışı 14 Ocak'ta da devam etti. Bölgedeki karakollardan 2 kez yapılan top atışı, ilçe merkezinden de duyuldu. Bölgedeki askeri hareketlilik devam ediyor.

AFRİN OPERASYONU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BAŞLAYACAK’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin il kongresine katılmak için bulunduğu Tokat'ta konuştu. 

14 Ocak'taki konuşmasında Erdoğan Afrin operasyonuyla ilgili şunları söyledi: 

"Ne dedim; 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Bizi izlesinler. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir. Önümüzdeki günlerde inşallah Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı, terörden arındırma operasyonunu Afrin'le devam ettireceğiz. Bu süreçte Müttefiklerden beklentimiz aramızdaki köklü ilişkinin ruhuna uygun davranmalarıdır. Afrin operasyonu sırasında bu güçlerin terör örgütü ile aynı safta görünme gibi bir yanlışa mahal vermeyeceklerini ümit ediyorum" diye konuştu." "

Erdoğan  konuşmasında şunları da dile getirdi. 

“Makamlar bugün var, yarın yok. Her an ölebiliriz. Aslolan bu kubbede hoş bir sada bırakmak. Bir zamanlar bizim bir Cumhurbaşkanımız vardı, bir başbakanımız vardı. Ya bu ülkeye ne hizmetler yaptılar be. Allah onlardan razı olsun. Kızlarımızın başlarını açtılar, onlar geldi başlarını örttü ya. Başörtülü olan da, olmayan da bu ülkede kol kola yürüdü. Üniversitelerin kapısını kapattılar onlara, geldiler üniversitenin kapısını açtılar. Eğitim özgürlüğüne, fikir özgürlüğüne sahip oldular. Bunlar dense yeter.‘

ERDOĞAN’DAN AFRİN AÇIKLAMASI: ÇAPULCULARI BİR HAFTAYI BULMAZ DARMADAĞIN EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 Ocak'taki AKP Elazığ İl Başkanlığı kongresine katıldı. Kongredeki konuşmasında Afrin operasyonu ile ilgili mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları 1 haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler" dedi.

Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı ile bu koridoru tam ortasından bıçakla kestik ve bir gece ansızın vurduk. Şimdi İdlip Operasyonu ile bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz Afrin'deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, öyle bilinsin. Münbiç'te bize verilen sözler tutulmazsa, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Irak'a kadar, sınırlarımız boyunca tek bir terörist kalmayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Suriye'deki terör örgütünü destekleyen sözüm ona müttefiklerimizi bir kez daha kendilerini test etmeye davet ediyorum. Sadece 2017 yılı boyunca Suriye'de terör örgütüne Amerika'nın göndermiş olduğu silah sayısı ne biliyor musunuz?, 4 bin 900. Bunları biz biliyoruz. Böyle müttefiklik olmaz, böyle stratejik dayanışma olmaz. Sen PYD'ye YPG'ye bu silahları vereceksin, ondan sonra bize 'Biz sizinle stratejik ortağız.' diyeceksiniz. Bunu kimse yemez. 2 bin uçak dolusu silahı da derme çatma havaalanlarına indirip örgüte teslim ettiğinizi biliyoruz. Artık kimse bize bu silahlar oradaki kuvvetlerimize lazım safsatasını tekrarlamasın. Kimse bizim zekamızla oynamasın. Türkiye olarak tüm samimiyetimizle bölge politikalarımızı yine de Amerika ile yürütmek istiyoruz. Bu tek tarafın isteği ile olmaz. Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. Amerika kendini kandırıyor. Yılan çukuruna sapmakta bu kadar ısrarcıysa kendisi bilir. Biz kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sandıkları çapulcuları bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın edeceğimizi görecekler” dedi. 

‘TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET’

Erdoğan, slogan atan tribüne doğru dönerek, "Bugün Elazığ bir başka, yav sizin gadanızı alam be.." diye cevap verdi. 

Erdoğan, "Elazığ'dan rabiamızı öyle bir haykıralım ki, dostlarımızın yüreği ferahlasın, düşmanlarımızın kalbi darlansın. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Türkü, Kürdü, Zazası, Gakkokuşu, Arabı, Arnavut ile velhasıl 80 milyon tek millettir ve bizi bölemeyecekler. Tek bayrak, bayrağımızın rengi belli şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizin ta kendisidir. Tek vatan, 780 bin kilometrekare ile tek vatandır, vatanımızı bölemeyeceklerdir. Kim ki bölmeye teşebbüs ederse F-16larımız, helikopterlerimiz, tanklarımız, toplarımızla, inlerine gireriz. Gabar, Tendürek, Cudi, Kato'da girdik mi? Yetmedi ta Kandil'e kadar girdik. Yetmeyecek daha da gideceğiz. Herkes haddini bilecek. Bu millete saldıranlar bunun bedelini ağır ödeyecek." diye konuştu. (DHA)

 

İDLİB OPERASYONU: SURİYE'DE YOLUN SONU!

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Güçlükonak Katliamı için adalet

SONRAKİ HABER

EMEP’ten Dedeyazı köylülerine dayanışma ziyareti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa