11 Ocak 2018 15:43

Gazeteci Felat Bozarslan beraat etti

Tecavüzcüye verilen ‘saygın tutum indirimi’ni haber yaptığı için 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan DHA Muhabiri Felat Bozarslan beraat etti.

Paylaş

 

Tecavüzcüye verilen ‘saygın tutum indirimi’ni haber yaptığı için 4.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan DHA Muhabiri Felat Bozarslan beraat etti.

Doğan Haber Ajansı Muhabiri Felat Bozarslan hakkında, çocuğa yönelik cinsel saldırıda sanığa verilen saygın tutum indirimine ilişkin 4 Kasım 2015’te yaptığı haberle yayın yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 4.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın karar duruşması Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. 

Duruşmada söz alan Bozarslan, “Son iki yıldır sadece gazetecilik yaptığım için atılı suçlardan yargılanmaktayım. Gazetecilik eylemi suç teşkil etmemektedir, bu bizim için bir görevdir” diyerek beraatini talep etti. 

Son savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, “Sanığın eyleminin TCK’nın 285/6 maddesi kapsamının haber verme kapsam ve sınırı içerisinde” olduğunu belirterek Bozarslan’ın beraatine karar verdi. 

NE OLMUŞTU?

Bozarslan, Diyarbakır’da 2013 yılında 14 yaşındaki Z.B’yi bayıltarak tecavüz eden ve 14 yıl hapis cezasıyla yargılanan 22 yaşındaki Y.T’ye duruşmadaki saygın tutumu nedeniyle indirim uygulanarak verilen 11 yıl 8 ay hapis cezasını, “14 yaşındaki kıza tecavüz eden sanığa ‘saygın tutum’ indirimi” başlığıyla haber yaptı. Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bozarslan’ın dosyaya getirilen gizlilik kararını ve yayın yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 4.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Bozarslan, ifadesinde mahkemenin 1,5 yıl boyunca açık sürdüğünü, yayın yasağının karar aşamasında getirildiğini ve haberini de dava dosyasına değil haber kaynaklarına dayandırarak yaptığını ifade ederek, “Görevimi yapıyorsam gizliliği ihlalle suçlanamam. Suçsa suç işlemeyi sürdüreceğim” dedi. (MEDYA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

‘Erdoğan’ın sansür talebi’ haberine de sansür

SONRAKİ HABER

Suikast iddialarıyla ilgili Paylan'ın ifadesine başvuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa