10 Ocak 2018 13:39

'Kopyala yapıştır' bir mahkeme kararı daha

Adana’da Sulh Ceza Hakimliği, kamu görevlisine iftira iddiasıyla yapılan dava başvurusunda bulunmayan 'tutukluluğun kaldırılması talebini' reddetti!

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Atv’de yayınlanan Esra Erol programında fotoğrafı yayınlanarak “Bu kişileri tanıyanlar televizyon programına bağlansın” diye yapılan çağrı ile alakalı olarak kişilik hakları zedelenmesi, kamu görevlisine iftira iddiası ile açılan davaya dair Adana Sulh Ceza 1’inci Sulh Ceza Hakimliği skandal bir karar verdi. 

Memura iftira iddiası ile açılan dava ile ilgili verilen ret kararında, olayın tutuklama ile ilgisi olmamasına rağmen konu tutuklamaymış gibi davranılarak "tutukluluğun kaldırılması talebi" reddedildi. Müşteki avukatı “Reddederken dilekçeyi dahi okumamışlar. Kopyala yapıştır yapmışlar. Tutuklamaya karar verirken ne kadar özensiz davranıldığını gözler önüne seren bir karar” dedi. 

MAHKEME, OLMAYAN TUTUKLULUĞUN KALDIRILMASINI REDDETTİ

Programda yayınlanan Adana Doğum Evi hastanesinde meydana gelen çocuk satma olayları ile ilgili hiçbir alakası olmamasına rağmen müvekkilinin içinde bulunduğu 1999’da çekildiği söylenen bir fotoğrafın internet sitelerinden kaldırılması ile ilgili 5’inci Sulh Ceza Hakimliği’nin ret kararına itirazda bulunan Av. Sevil Aracı’nın itirazına 1’inci Sulh Ceza Hakimliği cevap verdi. Olayın tutuklama ile alakası olmadığı haldehakimlik “Tutuklu şüphelinin üzerine atılı suçun niteliği, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesi, tutuklama gerekçelerinin halen devam ediyor olması” gibi tutukluluğun devamı ile ilgili maddelere dayanarak itiraz dilekçesini reddetti. 

‘DİLEKÇEYİ OKUMADAN KARAR VERİLDİĞİNİ GÖSTERİYOR’

Bir televizyon kanalında yasadışı evlatlık çocuk verilmesi iddiası ile ilgili olarak 1975 doğumlu olan müvekkilinin 1980’de çekildiği iddia edilen fotoğrafta yer aldığını ifade eden Aracı, hala ebe olarak çalışan müvekkilinin fotoğraflarının kaldırılması için açtıkları davanın reddedilmesi ile ilgili verdikleri itirazla ilgili hakimliğin olayla hiç ilgisi olmayan bir karar verdiğini söyledi. Bu olayın, dilekçeler okunmadan karar verildiğini gösterdiğini ifade eden Aracı, bir çok müvekkil,inin tutuklu bulunduğunu, aynı mahkemenin tutuklama itirazlarını da değerlendirdiğini belirterek tutuklama kararlarının itirazlarda belirtilen gerekçeler dikkate alınmadan hepsi için aynı şekilde verilmesinin doğru olmadığını söyledi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Soma sanıkları madende metan olmadığını iddia etti

SONRAKİ HABER

Af Örgütü’nden İran’a ‘gözaltında ölenler’ için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...