10 Ocak 2018 08:07

Pakistan'da kız çocuğu öldürüldü, halk sokaklara çıktı

Pakistan'ın Kasur kentinde 7 yaşındaki kız çocuğu cinsel saldırıya uğradı ve öldürüldü. Halk, olayı protesto etti.

Paylaş

Pakistan'ın Kasur kenti Keşmir Chowk bölgesindeki bir çöp yığınında yedi yaşındaki kayıp kız Zeynep'in cesedi bulundu. Kent halkı olayı protesto etmek ve saldırganların yakalanmasını talep etmek için sokaklara çıktı.

Polis ölüm raporunda, kız çocuğunun cinayet öncesinde birkaç kez cinsel saldırıya maruz kaldığını ve sonrasında boğularak öldürüldüğünü açıkladı.

ARY News televizyonunun haberine göre, Kasur'un Kot mahallesinde oturan 7 yaşındaki Zeynep, 5 Ocak Cuma günü okula giderken kaçırılmıştı.

Olayın duyulmasının ardından Kasur’da yüzlerce kişi sokağa çıkıp protesto gösterisi düzenleyerek yolları kapattı.

Protestocular geçen yıl en az yedi kız çocuğunun kaçırılıp tecavüz edilerek öldürülmesine karşın, bugüne kadar hiçbir suçlunun yakalanamadığına dikkat çekti.

Protestocular, polisin suçluları yakalamak için tüm çabaların gösterileceğine ilişkin söz vermesinin ardından sekiz saat süren eylemi bitirdi.

Kentteki esnaf da Chandni Chowk ve Şahbaz bölgelerinde protesto gösterileri yapacaklarını duyurdu.

Aktivistler ve politikacılar suçluların derhal yakalanıp adalete teslim edilmelerini ve olayın kapsamlı bir şekilde soruşturulmasını talep etti.

Pencap Bölgesi Başbakanı Şehbaz Şerif, Pencap Emniyet Müdürlüğü müfettişlerinden konuyla ilgili rapor istediğini açıkladı ve  "Suçlular cezalardan kurtulamamalı" dedi.

Şerif, katledilen kız çocuğunun ailesine, adaletin her ne pahasına olursa olsun sağlanacağına dair güvence verdi. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Öfkeli Tunuslular birbirlerine soruyor: Ne bekliyoruz?

SONRAKİ HABER

Tüm Köy Sen Ordu Şube Kongresinde mücadele çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...