07 Ocak 2018 17:51

Boris Becker'den oğluna ırkçı hakarette bulunan vekile tepki

Almanya'da eski tenis yıldızı Boris Becker, oğlu Noah Becker'e ırkçı hakarette bulunan AfD Milletvekili'ne karşı bir yazı kaleme aldı.

Paylaş

Alman tenis efsanesi Boris Becker, oğlu hakkında ırkçı bir twitter paylaşımında bulunan Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Milletvekili Jens Maier’in yaptığı şeyin sonuçlarına katlanması gerektiğini söyledi.

1980’lerin ikinci yarısı ve ‘90’larda erkekler tenisinin en önemli isimlerinden biri olan ve 6 grand slam şampiyonluğu bulunan Boris Becker’in oğlu Noah Becker, Milletvekili Maier tarafından “Küçük yarı zenci” olarak tanımlanmıştı. Tweet, tepkiler sonrası silinmişti. Maier ise yaptığı açıklamada böyle bir tweet atmadığını iddia edip birlikte çalıştığı insanları suçlamıştı.

Maier’in tweet’i Noah Becker’in Berlin’i Avrupa’nın diğer başkentlerine göre “beyaz” bir kent olarak tanımlaması ve ten rengi sebebiyle saldırılara uğradığını söylemesi sonrası atılmıştı. Salı günü paylaşılan tweet’te Almanca olarak “Görünen o ki küçük yarı zencimiz pek dikkat çekemiyor – davranışının tek açıklaması bu olabilir” denilmişti.

Bugün Welt am Sonntag gazetesinde çıkan köşe yazısında Becker, Maier’in tweet’ini reddetmesinin AfD milletvekillerinin tipik davranışlarından biri olduğunu söyledi: “AfD her zaman bunu yapıyor, onların numarası bu: Dünyaya bir şeyler sal sonra da kendini ondan uzakmış gibi göster.”

Becker ayrıca annesi melez olan 23 yaşındaki oğlu Noah Becker’i “Nefrete karşı sevgiyle mücadele etmesini bildiği için” kutladı. Noah Becker, olay sonrası suç duyurusunda bulunmuştu.

Maier’in partisi AfD, son seçimlerde yüzde 13 oyla 90 sandalye kazandı. AfD'nin seçim başarısı Almanya'da ırkçılık ve göçmen karşıtlığının ne kadar yükselişte olduğunu kanıtlamıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Basketbol Süper Ligi'nde 14. hafta: Lider Fenerbahçe kazandı

SONRAKİ HABER

Arda Turan'ın Başakşehir'le anlaştığı iddia edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...