03 Ocak 2018 12:59

Nevin Yıldırım’a yine tahliye çıkmadı

Kendisine cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürdüğü için aldığı 'müebbet hapis' cezası bozulan Nevin Yıldırım yeniden hakim karşısına çıktı.

Paylaş

3 yıl boyunca Nurettin Gider tarafından tecavüze uğrayan ve 2012 yılında Gider’i öldüren Nevin Yıldırım’ın müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulmuştu. Nevin Yıldırım bugün Yalvaç Adliyesinde yeniden hakim karşısına çıktı. Mütalaasını veren savcı, tahliye talebinin reddini ve yerel mahkemenin aldığı müebbet kararının devamını istedi. Avukatların “adli kontrol” ile tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 24 Ocak’a erteledi.    

NEVİN’LE İLGİLİ TEK BİR DELİL TOPLANMADI

Evrensel’e konuşan Avukat Oya Meriç Eyüpoğlu, “Yargıtay kendi kararında yerel mahkemeye şunu demek istiyor: ‘Baş kesmeyi tek bir kişinin yapması mümkün değildir. O nedenle bunun tespiti için ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına karar vermişsin. Hem bu bir kişi tarafından işlendiği kesin değil araştırılsın diye karar veriyorsun hem de Nevin Yıldırım’a ceza veriyorsun. Bu durumu açıklığa kavuştur.’ Bu bozma kararı esasa dair bir bozma kararıdır. Bu fiili Nevin dışında birlieri ya da Nevin’le birlikte birilerinin işlediği sonucuna varılırsa yerel mahkemenin ulaştığı ceza sonucunu tamamen ortadan kaldırır. Yargılamanın en baştan yapılmasını gerektiren biz bozma kararıdır. En baştan bütün delillerin toplanması anlamına gelir. Ve Nevin ile ilgili tek bir delil toplanmamıştır. Talebimiz yargılamanın en baştan yapılmasıdır ve bu nedenle süre talep ettik” diye konuştu. 

‘6 YILDIR NEVİN’E ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ’

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapan kadınlar 6 yıldır Nevin Yıldırım’a özgürlük istediklerini söyleyerek “Bu dava bir erkek şiddeti davasıdır” dedi.  Yıldırım’ın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen kadınlar, bu davanın bir meşru müdafaa dosyası olduğunu ve mahkeme heyetinden “haksız tahrik” ve “iyi hal indirimi” taleplerinde ısrarcı olacaklarını kaydetti. (Isparta /EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irak Başbakanı İbadi: Memur maaşları ödenecek

SONRAKİ HABER

Curanın yaşayan efsanesi kuzenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...