01 Ocak 2018 12:47

Gişe ücretlerini tüneller yükseltmiş

Bakan Aslan, 'Pozantı-Niğde otoyolunda geçiş ücretlerinin yüksek olması, yol boyunca çok sayıda tünel ve viyadük bulunmasından kaynaklanıyor' dedi.

Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Pozantı-Niğde otoyolundaki gişe ücretlerinin yüksekliğini gündeme getirdiği soru önergesine yanıt verdi. Bakan Arslan, “Pozantı-Niğde otoyolunda çok sayıda tünel ve viyadük bulunması ve bu otoyol kesiminin yapım, bakım ve işletme maliyetlerinin çok yüksek olması nedeni ile geçiş ücretleri diğer otoyollardan yüksektir” dedi.

Ömer Fethi Gürer, Bakan Arslan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde şu soruları yöneltmişti:

■ “E-90 karayolundaki ağır vasıta araç trafiği yükünün azaltılması amacıyla, Pozantı-Niğde otobanının geçiş ücretlerinin makul seviyeye getirilmesi düşünülmekte midir?

■ E-90 karayolunun Pozantı-Ulukışla arasındaki bölümünde genişletme veya duble yol yapımı planlamakta mıdır?​”

‘HESAP BUNU GERKEKTİRDİ’ CEVABI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Otoyol geçiş ücretleri; otoyolu kullanan araç sınıfları, kullanılan yol mesafesi, yolun trafik yoğunlukları ve yol üzerindeki büyük sanat yapıları katsayılarının da yer aldığı değişkenler kullanılarak hesaplanmaktadır. Pozantı-Niğde otoyolunda çok sayıda tünel ve viyadük bulunması ve bu otoyol kesiminin yapım, bakım ve işletme maliyetlerinin çok yüksek olması nedeni ile geçiş ücretleri diğer otoyollardan yüksektir” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde, “Ulusal ve uluslararası yük taşıma araçları başta olmak üzere, ağır vasıtaların büyük bölümü çift yön ve 6 şeritli Pozantı-Ankara otobanının geçtiğimiz yıllarda ulaşıma açılan Pozantı-Niğde arasındaki bölümü yerine aynı güzergâhtaki bölünmüş yol olmayan ve ağır vasıtalar için büyük tehlike arz eden E-90 karayolunu tercih etmektedir” dedi.

E-90 TERCİHİNİN MALİYETİ

Tercih sebebiyle E-90 karayolunun Pozantı-Ulukışla arasında büyük ölçüde trafik sıkışıklığına ve trafik kazalarına neden olduğuna değinen Ömer Fethi Gürer, “Kamyon ve TIR gibi yük ve eşya taşımacılığı yapan ağır vasıta araçların sürücüleri, Pozantı-Niğde otobanının geçiş ücretinin yüksek olmasından dolayı, tehlikeli olmasına rağmen E-90 karayolunu tercih ettiklerini belirtmektedirler” ifadesini kullandı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Şam'ın doğusundaki askeri üs cihatçılar tarafından kuşatıldı

SONRAKİ HABER

Pancarcı kaybetti Cargill kazandı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...