30 Aralık 2017 07:10

Yüzde 77 engelli Ufuk Kişin serbest bırakılsın

Anne ve babası ile birlikte tutuklanan yüzde 77 engelli Ufuk Kişin’in amcası tek başına yaşamını idame edemeyen yeğeninin serbest bırakılmasını istedi

Paylaş

Anne ve babası ile geçtiğimiz günlerde tutuklanan yüzde 77 engelli Ufuk Kişin’in amcası tek başına yaşamını idame edemeyen yeğeninin serbest bırakılmasını istedi.

Anne ve babası ile geçtiğimiz günlerde tutuklanan yüzde 77 engelli Ufuk Kişin’in amcası Turabi Kişin, tek başına yaşamını idame edemeyen yeğeninin serbest bırakılmasını istedi.   

İzmir’de 19 Aralık’ta gözaltına alınan yüzde 77 engeli Ufuk Kişin’in, annesi Fidan Kişin ve babası Nurali Kişin’le birlikte “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” iddiasıyla tutuklandı. İzmir’de dünyaya gelen 30 yaşında olan Ufuk Kişin’in amcası Turabi Kişin, yeğeninin tek başına yaşamını sürdüremeyeceğini belirterek, serbest bırakılmasını istedi. 

‘YAŞAMINI İDAME EDEMEZ’

Yeğeninin 2006 yılında geçirdiği bir kaza sonucu beyin travması geçirdiğini belirten amca Kişin, “Aylarca Ege Üniversitesi'nde yoğun bakımda kaldı. Uyandıktan sonra aylarca konuşamaz, yürüyemez halde yatalak kaldı. Peyderpey konuşma ve yürüme gelişti. Geride bıraktığımız yıllar içinde yapılan ve halen süren tedavilere rağmen sağlığını tam olarak kazanamadı. Yüzde 77 oranında hem fiziksel hem de zihinsel engel durumu devam ediyor” dedi. Kişin, “Hafızası çok zayıf, çok çabuk unutuyor. Sayıları, günleri, haftaları ve tarihi karıştırabiliyor. Yürürken dengesini yeterince sağlayamadığı için sendeleyip düşebiliyor. Bu da bedeninde zaman zaman hasara yol açabiliyor” diye belirtti.

BABA İÇİN GELDİLER BÜTÜN AİLEYİ ALDILAR

Baskın gününe ilişkin de bilgi veren amca Kişin, “Eve baskın yapan ekip ağabeyim hakkında ihbar olduğunu söylemiş. Biri telefonla aramış ‘Nurali Kişin’in oğlu Bulut Kişin’in dağda olduğunu, Nurali Kişin’in de yardım ettiğini’ söylemiş. Eve bu gerekçeyle ağabeyimi almak üzere gelmişler. Evde yapılan aramada yeğenim Ufuk’un odasında 2005 yılında PKK’ye katılan ağabeyi Bulut Kişin’in öğrencilik yıllarında tuttuğu notlar, şiirler ve kitaplar suç unsuru sayılıyor. Bunlar yeğenim Ufuk’a aitmiş gibi işlem görüyor. Eve ağabeyimi almak üzere gelen polisler ‘örgütsel doküman yakaladık’ adı altında tüm aileyi gözaltına alıyor” diye belirtti.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Yeğeni Ufuk Kişin’in o haliyle 7 gün İzmir Bozyaka emniyetinde tutulduğunu sözlerine ekleyen Kişin, “8’inci gün avukatlarımızın Ege Üniversitesi Hastanesi'nden verilmiş yüzde 77 engelli rapor, savcılık ve mahkeme heyetine verilmesine rağmen anne babasıyla birlikte tutuklanıp Şakran Cezaevine gönderildiler” dedi. 

Kişin, yeğini Ufuk Kişin için duyarlılık çağrısı yaparak serbest bırakılmasını istedi. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'da Japon çizgi filminin yasaklanması istendi

SONRAKİ HABER

Hizbullah üyeliğinden ceza alan sanıklar 5 yıl sonra serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...