28 Aralık 2017 03:49

Demirtaş’tan AYM’ye: İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?

HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeni çıkan KHK ile ilgili tepkisinde AYM’ye ‘istifa etmeyi düşünüyor musunuz?’ diye sordu

Paylaş

HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeni çıkan ve ‘yargı muafiyeti’ getiren KHK’ye tepki göstererek AYM’ye “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?​” diye sordu.

AKP'nin son çıkardığı KHK'de yer verdiği ‘yargı muafiyeti’ düzenlemesine tepkiler artıyor. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Demirtaş açıklamasında Anayasa Mahkemesi’ne tepki göstererek “İstifa etmeyi düşünüyor musunuz” diye sordu. 
 
Demirtaş’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar şu şekilde: 
 
“Madem OHAL KHK'leri denetlenemez diyorsunuz, AYM'ye basit bir soru: KHK ile AYM kapatılıp üyeleri de icra mahkemelerine atanabilir mi?

Ya da daha basit bir soru: KHK ile "kamusal alanda su içmek yasaktır" şeklinde bir düzenleme yapılabilir mi? Yapılırsa bunu kim denetler? Hatta daha basit bir soru: İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?​” (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 10 tutuklama

SONRAKİ HABER

'2017, çatışma bölgesindeki çocuklar için kabus yılıydı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...