10 Ağustos 2012 04:29

Gedik Kaynak’ta patron oyunu

Pendik Kurtköy’de kurulu bulunan Gedik Holdinge bağlı Gedik Kaynak fabrikasında işyeri temsilcileri işten atıldı. Çelik-İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada 2 işyeri temsilcisi ve 3 sendika üyesi işten atıldı.Patronun önce işçilere çeşitli vaatlerde bulunarak işçileri sendikadan istifa ettirdiğini s&oum

Gedik Kaynak’ta patron oyunu
Paylaş

Pendik Kurtköy’de kurulu bulunan Gedik Holdinge bağlı Gedik Kaynak fabrikasında işyeri temsilcileri işten atıldı. Çelik-İş Sendikasının örgütlü olduğu fabrikada 2 işyeri temsilcisi ve 3 sendika üyesi işten atıldı.

Patronun önce işçilere çeşitli vaatlerde bulunarak işçileri sendikadan istifa ettirdiğini söyleyen işçiler, istifa eden işçilere neden istifa ettiklerini soran işyeri temsilcileri ile aralarında çıkan tartışmanın ardından işten atmalar yaşandığını söyledi. Bu tartışmayı fırsata çevirmek isteyen patron, işyeri temsilcilerinin de içinde bulunduğu 5 sendika üyesini tazminatsız işten attı.

Duruma tepki gösteren işçiler vardiya bitiminde fabrikayı terk etmedi. Vardiya çıkışında durumu görüşen işçiler, patronun işçileri sendikadan istifa ettirme tutumundan vazgeçmesini ve işten atılan işçilerin işe geri alınması talep etti. Gece 02.30’a kadar fabrikayı terk etmeyen işçiler, taleplerini Çelik-İş 2 No’lu Şube Başkanı Muharrem Şahin’e iletti. Şube Başkanının, işverenle yaptığı görüşme sonucunda işçilerin tazminatlarının ödeneceğini açıklaması üzerine işçiler, “Tazminat değil işe geri dönüş istiyoruz” diyerek eyleme devam etti.

YENİDEN ÖRGÜTLENDİK

Sendikanın da işten atılan işçilere sahip çıkmak istemediğini belirten İşçiler, “Yaklaşık 15 yıldır fabrikada sözleşme imzalanıyor. Bugüne kadar bizim bir şeylerden haberimiz olmuyordu. Son toplusözleşme sürecinde 15 yıllık saltanatı bozduk. 15 yıldır aynı temsilciler vardı. Toplusözleşme hep aynı yapılırdı, asgari ücrete çalıştırılıyoruz. 590 işçinin çalıştığı bu fabrikada bugüne kadar 90 işçi sendika üyesiydi. Bizler 350 işçiyi üye yaparak çoğunluğu sağladık. Toplusözleşme sürecine dahil olmaya başladık. Yüzde 7 ila 8 arasında zam alarak bir geleneği bozduk. Bundan rahatsız olan patron çeşitli oyunlarla temsilciler başta olmak üzere işçi arkadaşlarımızı fabrikada huzuru bozuyorsunuz gerekçesi ile işten çıkarmaya baş vurdu” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DHL direnişine uluslararası destek

SONRAKİ HABER

Çelik-İş’te deprem: 4 yönetici görevi bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...