26 Aralık 2017 15:58

MHP'de KHK tartışması: Neden rahatsız oldun?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman KHK'yi eleştiren MHP'li vekil Atila Kaya'ya 'Neden rahatsız oldun' dedi, Kaya ise eleştirilerini sürdürdü.

Paylaş

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya’nın, KHK’lerle ilgili eleştirilerine cevap verdi: Esef verici olan CHP ve yandaşları ile aynı hizada yer almış olması kendi adına bir talihsizliktir. Atila Kaya da Büyükataman’a verdiği cevapta eleştirilerini sürdürdü. 

ATİLA KAYA NE DEMİŞTİ?

Son KHK’leri değerlendiren Atila Kaya, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, “Yeni 2 KHK, Anayasanın üstünlüğü, hukuk devleti anlayışının konulduğu tabuta son bir çivi çakmak anlamına geliyor” demişti. Kaya, tek tip kıyafet uygulamasını da eleştirmişti.

BÜYÜKATAMAN: ATİLA KAYA’YA NE OLMAKTADIR?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da Kaya’nın değerlendirmeleri üzerine yazılı açıklama yaptı. Kaya’nın görüşlerinin MHP’nin görüşlerini yansıtmadığını belirten Büyükataman, “Ayrıca esef verici olan CHP ve yandaşları ile aynı hizada yer almış olması kendi adına bir talihsizliktir. Türk milletine karşı kin duyanlar, kinlerarası diyalog kuranlar tamamdır da Atila Kaya’ya ne olmaktadır? Neden rahatsız olmuştur? Partimizin bu konudaki görüşleri Sayın Genel Başkanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılmıştır” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKATAMAN KHK’Yİ BÖYLE SAVUNDU

KHK’de yer alan “ceza sorumsuzluğu”na sınırlama getirildiğini ifade eden Büyükataman, KHK’deki tartışmalara yol açan ‘ceza sorumsuzluğu’ kısmıyla ilgili de şunları söyledi: “Bu eylemler yalnızca darbe teşebbüsü çerçevesinde değerlendirilmelidir. Zira 1. fıkranın 1. cümlesinde açıkça ‘darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin’ ibaresi, kanun koyucunun maksadının somut, açık, anlaşılır ve her türlü şüpheden uzak bir şekilde darbe ve darbeye teşebbüs eylemi sayılabilecek hususları kapsadığını göstermektedir. Dolayısıyla darbe teşebbüsünün olmadığı bir ortamda ister asker ve polis isterse sivil kimselerin yaptığı eylemler bu kanunun kapsamı dışında kalacaktır. Kaldı ki 15 Temmuz alçak darbe girişimine karşı durmak, gerek kamu görevlileri gerek diğer vatandaşlarımız bakımından meşru bir haktır. Bu sebeple 6755 sayılı kanunun getirdiği sorumsuzluk hali, Türk milletinin zaten sahip olduğu meşru müdafaa hakkını tahkim etmiştir. Meseleye bu boyutuyla da dikkat çekmek varlığını Türk milletine adamış Milliyetçi Hareket Partisi bakımından bir kutlu görevdir.”

KAYA: YARGININ DEVRE DIŞI BIRAKILDIĞI, HAK VE HÜRRİYETLERİN TEK ADAMA TESLİM EDİLDİĞİ...

İsmet Büyükataman’ın açıklamasının ardından Atila Kaya, sosyal medya hesabından açıklama yaptı: Milliyetçilik ve Demokrasinin ikizliğine inanan biri, bu inancı TBMM ve Yargı’nın devre dışı bırakıldığı, hak ve hürriyetlerin tek adama teslim edildiği bir düzenle uyuşturabiliyorsa ona söylenecek söz yoktur! Darbeye direncimiz de böyle bir düzene mahkum olmamak için değil midir?​” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP'li Başkan: Hilafet gelmiştir arkadaş

SONRAKİ HABER

Roboski anmasına OHAL bahanesiyle engel

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...