19 Aralık 2017 17:01

Erdoğan: Kudus tasarısını BM Genel Kurulu’na taşıyacağız.

Erdoğan, Kudüs tasırısının BM’nin 14 üyesi tarafından sahiplenilmesinin önemli olduğunu söyleyip tasarıyı ‘BM Genel kurulu taşıyacağız’ dedi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kudüs’ün tarihi statüsünü değiştirecek bu tehlikeli önleme amacıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısı maalesef Amerika Birleşik Devletleri’nin vetosuna takıldı. Karar tasarısının diğer 14 ülkenin tamamı tarafından desteklenmiş olması önemli ve manidardır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh,Beştepe’de bir araya geldi. Erdoğan ve Guelleh, baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrası ortak basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasında Kudüs sorununa değinen Erdoğan İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü toplantısının her açıdan çok başarılı geçtiğini ve Kudüs’ün kutsiyetinin ve statüsüsün korunmasında çok önemli kararlar alındığını ifade etti.

‘BMGK’YA SUNULAN KUDÜS TASARISININ 14 ÜLKE TARAFINDAN DESTEKLENMİŞ OLMASI ÖNEMLİ VE MANİDARDIR’

Kudüs sorununun Birleşmiş Milletler’e taşındığını belirten Erdoğan’ın konuşması şöyle devam etti:

"Kudüs’ün tarihi statüsünü değiştirecek bu tehlikeli önleme amacıyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısı maalesef Amerika Birleşik Devletleri’nin vetosuna takıldı. Karar tasarısının diğer 14 ülkenin tamamı tarafından desteklenmiş olması önemli ve manidardır. Şimdi inşallah bu tasarıyı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na taşıyacağız. Uluslararası toplumun genel kurulda adalet, hakkaniyet ve barıştan yana güçlü bir tavır sergileyeceğine inanıyorum. Genel kurulda 3’te 2’lik bir destek aslında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ndeki bu kararın adeta reddi anlamına gelecektir. Buradan bir kez daha Birleşmiş Milletler üyesi tüm ülkeleri Kudüs’ün tarihi statüsüne sahip çıkmaya davet ediyorum. Türkiye olarak bu meselenin sonuna kadar takipçisi olmayı sürdüreceğiz. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu: AKP iktidarında kaç hazine arazisi satıldı?

SONRAKİ HABER

HDP’den Hayvan Hakları Kurulu için teklif

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...