17 Aralık 2017 00:07

Avrupa’nın ırkçı parti liderleri Prag’da toplandı

Aralarında Fransız Le Pen, Hollandalı Wilders gibi isimlerin bulunduğu Avrupa'nın ırkçı partilerinin liderleri Prag’da bir araya geldi.

Paylaş

Avrupa'nın önde gelen ırkçı parti liderleri ‘dayanışma’ için dün Çekya’nın başkenti Prag’da bir araya geldi. Avrupa Parlamentosu’ndaki Özgürlükler ve Uluslar Avrupası (ENF) grubuna üye olan partilerin liderlerinin yer aldığı kongreye Fransa’dan Ulusal Cephe Genel Başkanı Marie Le Pen ile Hollanda’dan Özgürlükler Partisi lideri Geert Wilders de katıldı. 

DW Türkçe'nin haberine göre, Avrupa Birliği’ne karşı çıkan ırkçı parti liderlerinin kongresi “Bağımsız ulusların oluşturduğu bir Avrupa” sloganı ile düzenleniyor. 

Toplantının ev sahipliğini ise ırkçı Özgürlük ve Doğrudan Demokrasi Partisi (SPD) lideri Tomio Okamura üstleniyor. “İslam’a hayır, teröristlere hayır” gibi sloganlarla puan toplayan Okamura, Çekya'da ekim ayında yapılan seçimlerde oyların yüzde 10,6’sını alarak dördüncü güç olmuştu.

ALMANYA İÇİN ALTERNATİF PRAG’A GİTMEDİ

ENF grubuna üye partilerin liderleri ocak ayında Almanya’nın Koblenz kentinde düzenlenen toplantıda buluşmuştu. Toplantının ev sahipliğini ırkçı Almanya için Alternatif (AfD) yapmıştı. Ancak Prag’daki toplantıya AfD temsilcileri katılmıyor. ENF grubundaki tek Alman siyasetçi olan Marcus Pretzell, Almanya’da eylül ayında yapılan seçimlerin ardından AfD lideri Frauke Petry gibi partisinden istifa etmişti. 

37 üyesi bulunan ENF, Avrupa Parlamentosu’ndaki en küçük grubu oluşturuyor. ENF’ye üye olan partiler arasında Le Pen’in lideri olduğu Ulusal Cephe, Wilders’in Özgürlükler Partisi ve İtalyan Kuzey Ligi bulunuyor. 

PROTESTO GÖSTERİLERİ 

Irkçı partilerin buluşmasının, protesto gösterilerine de sahne olması bekleniyor. Prag’da ırkçı siyasetçilerin katıldığı toplantının yapılacağı otelin önünde sol gruplar gösteri düzenleyeceklerini duyurdu. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Avrupa'nın bilinen en yaşlı insanı hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Ayrıntısı bilinmeyen sınav için test kitabı çıkardılar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...