13 Aralık 2017 07:23

Karaman'da 50'nin üzerinde kedi ve köpek ölü bulundu

Karaman'da son 2 günde çok sayıda kedi ve köpeğin öldürülmüş halde bulunması tepki çekti. Sarıveliler Belediyesi sorumluluk kabul etmedi.

Paylaş

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde, son 2 günde kent merkezinin farklı noktalarındaki çöp konteynerlerinin yanında, çok sayıda kedi ve köpek öldürülmüş halde bulundu. Kedi ve köpeklerin çöp konteynerlerine atılan zehir sürülmüş ya da enjekte edilmiş balıkları yemeleri sonucu öldüğü sanılıyor.

'50 İLA 100 KEDİ VE KÖPEĞİN ÖLDÜĞÜNÜ BELİRLEDİK'

Sarıveliler ilçesinde, son 2 günde, kentin farklı noktalarındaki çöp konteynerlerinin yanında ve yakınında çoğu kedi olmak üzere çok sayıda kedi ve köpek öldürülmüş halde görüldü. Sarıveliler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden bir yetkili, öldürülen kedi ve köpek sayısının 50'nin üzerinde olduğunu belirterek, ''Veteriner hekim arkadaşımız, incelemede bulundu. İlk belirlemelere göre, kedi ve köpeklerin çöp konteynerlerine atılan zehirli balıkları yemeleri sonucu öldüğü saptandı. Zehir ya da kimyasal maddenin, balıkların üstüne sürülmüş veya enjekte edilmiş olabileceği üzerinde duruyoruz. Şu ana kadar 50 ila 100 kedi ve köpeğin öldüğünü belirledik" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: BELEDİYEYE İFTİRA ATIYORLAR

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur ise olayı dün akşam öğrendiklerini söyleyerek, "Arkadaşlarımızın yaptığı incelemede 4 kedi ile 1 köpek ölmüş. Sayının çok olduğunu söylüyorlar; ama bu, doğru değil. Hatta belediyeye iftira atıyorlar. 'Belediye zehirledi' diyorlar. Bu, tamamen asılsız. Bizim bu olaydan haberimiz bile yok'' diye konuştu.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı ve soruşturma kapsamında ilçedeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarının incelemeye alındığı belirtildi. (Karaman/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Fatih ve Zeytinburnu'nda 12 saat su kesintisi yaşanacak

SONRAKİ HABER

Eşi ve 3 çocuğunu katletti, evi yakıp pencereden atladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...