12 Aralık 2017 21:17

Theresa May Neçirvan Barzani’yi Londra’ya davet etti

İngiltere Başbakanı Theresa May, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile telefonla görüştü. May, Barzani’yi Londra’ya davet etti.   

Paylaş

İngiltere Başbakanı Theresa May, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile telefonla görüştü. May, Barzani’yi Londra’ya davet etti.   

İngiltere Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Theresa May’in Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Barzani’ye, “İngiltere, Irak anayasası çerçevesinde Kürt halkının haklarının ve kimliğinin korunması için çalışmaya devam edecek” dediği kaydedildi.

Sorunların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine vurgu yapan May, “Başbakan Barzani’nin, Irak Federal Mahkemesi’nin Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasıyla ilgili kararına saygı duyduklarını açıklamasını olumlu bulduğunu” ifade etti.

HAVAALANLARININ YENİDEN AÇILACAĞI UMULUYOR

İki başbakanın, ortak bir mekanizma çerçevesinde Erbil ve Süleymaniye havalimanlarının, en kısa zamanda uluslararası uçuşlara açılmasını umduklarını ifade ettiği belirtildi. Rudaw’a göre,  May, mevkidaşı Barzani’yi İngiltere’ye davet ederek, “Kürdistan Bölgesi Başbakanı’nı Londra’da görmekten mutlu olacağız ve Irak’taki sorunları yakından görüşebileceğiz” dedi.(ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Antep'te eve kalaşnikoflu saldırı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

ABD Başkanı Trump'tan taciz iddialarına yanıt: 'Yalan haber'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...