12 Aralık 2017 08:24

Mevlüt Çavuşoğlu: Afrin'e ansızın girebiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇAvuşoğlu: Biz Afrin'e istediğimiz zaman teknik planlamalar ne zaman yapılırsa müdahale ederiz, ansızın da girebiliriz.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin’e askeri harekata ilişkin soruya “Bölgeden, Türkiye’ye yönelik tehditler ve tacizler geliyor, ansızın girebiliriz” yanıtını verdi.
 
Çavuşoğlu, NTV canlı yayınına katıldı. Gazete Duvar’ın aktardığına göre; Çavuşoğlu’nun açıklamaları şöyle;

 

‘NE KADAR ASKER ÇEKECEK BAKACAĞIZ’

 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’den önce Suriye’deydi, Esad’la görüştü Mısır’a da gitti, Rus askerleri çekme talimatı verdi. Ne anlama geliyor sizce?
 
Daha önce de Rusya Suriye’den asker çekmişti bir kısmını çekmişti daha sonra tekrar asker getirdi. Suriye ve Irak’ta DAEŞ ile mücadelede önemli mesafeler katedildi. Rejim İran ve Rusya başka konulara da odaklanıyorlar. Burada Rusya’nın da Amerikan’ın da üsleri var. Gözlemciler var ne kadar asker çekecek bakacağız. İdlib’de biz varız.

 

‘TEHDİTLER GELİYOR’

 

Rus askerinin çekilmesinin Afrin’e etkisi ne olur? Rus askeri çekilince rejim güçleri mi gelecek oraya? Ya da PYD ile bir anlaşma olabilir mi?
 

Bizim Afrin’e girmemiz için orada birisinin olması ya da olmaması gerekmez. Önemli kriter bize tehdit mi değil mi? Afrin’den Türkiye’ye yönelik tehditler ve saldırılar geliyor. Biz buraya istediğimiz zaman teknik planlamalar ne zaman yapılırsa müdahale ederiz ansızın da girebiliriz. Bize tehdit olursa hedefimiz rejim de olur. Şu anda böyle bir tehdit söz konusu değil. Şu andaki tehdit terör örgütünden geliyor PYD/YPG’den geliyor. Böyle bir operasyon yapıldığı zaman önceden bilgilendirme yapılır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Ziya Pir'e, 'merdivende oturma' fezlekesi

SONRAKİ HABER

İran’da 5.9 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...