11 Aralık 2017 11:38

Son 15 yılda 2 bin 600 gazeteci öldürüldü

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilciliği, Viyana’da 'Gazetecilerin Güvenliği' konulu bir bölgesel konferans gerçekleştirdi.

Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Medya Özgürlüğü Temsilciliği, Avusturya’nın başkenti Viyana’da “Gazetecilerin Güvenliği” konulu bir bölgesel konferans düzenledi. Açılış konuşmasında gazeteci cinayetleridneki cezasızlığa dikkat çekilerek, ”Gazetecilerin öldürülenlere dokunulmuyor. On gazeteci cinayetinden sadece biri çözüldü. Bu basın özgürlüğüne de bir meydan okuma aynı zamanda. Cezasızlık sona ermelidir” dedi.

Konferansta konuşan Viyana Üniversitesi Medya Departmanı Öğretim Üyesi Katharine Sarikakis, çarpcı bir veri açıkladı. Sarikakis, “15 yılda demokrasilerimiz için elzem rolü olan 2 bin 600 gazeteci öldürüldü. Hiçbir devlet hukukun üzerinde olamaz” dedi.
Sarikakis, “Demokrasiyi ve insan haklarını gözetmek, özgür ve korkusuz gazeteciliği de gözetmek demektir” diye konuştu. 

‘GAZETECİLERE YÖNELİK SUÇLAR CEZASIZ’

Toplantıya Panama Belgeleri’ni ortaya çıkartarak ülkesinde yolsuzlukları kamuoyuna duyurduğu için öldürülen Araştırmacı Aazeteci Daphne Caruana Galizia’nın 2’si gazeteci 3 oğlu da katıldı. Toplantıda konuşan Matthew Caruana Galizia, gazetecilere yönelik suçların yüzde 85’inin cezasız kaldığını söyledi. 

Caruana Galizia’nın diğer oğlu oğlu Paul Caruana Galizia ise, son 20 yılda gazetecilerin en çok savaş alanlarında değil, siyasetçilerin yolsuzluk haberlerini yaparken öldürüldüğüne dikkat çekti. Paul Caruana Galizia, “Annem sadece ortadan kaldırıldığında değil, hakkında 57 dava açıldığında, banka hesabı dondurulduğunda, maliye denetimleriyle tehdit edildiğinde cezasızlık başlamıştı” diye konuştu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Susma’dan ‘Sansür ve İfade Özgürlüğü’ raporu

SONRAKİ HABER

DBP’den kayyım raporu: Bütçenin nereye harcandığı bilinmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...