11 Aralık 2017 11:03

HDP'li Zeydan, duruşma için Edirne'den Elazığ'a getirildi

Tutuklu HDP Milletveli Abdullah Zeydan 13 Aralık’taki duruşmasına katılması için Edirne’den Elazığ’a getirildi. 

Paylaş

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Diyarbakır'da görülecek duruşmasına katılmak için Edirne'den Elazığ'a getirildi. Elazığ T Tipi Cezaevi'ne konulan HDP'li Zeydan, 13 Aralık'ta Diyarbakır'da görülecek olan duruşmaya katılacak. 

13 ARALIK’TA DİYARBAKIR’DAKİ DAVASINA KATILACAK

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte Edirne F Tipi Cezaevi'nde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Diyarbakır'da görülecek duruşması için uçakla Elazığ'a getirildi. Elazığ T Tipi Cezaevi'ne konulan Zeydan'ın 13 Aralık'ta Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne götürüleceği öğrenildi. 

NE OLMUŞTU?

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım 2016 tarihinde “terör örgütü propagandası ve üyeliği, suç ve suçluyu övme, toplantı ve yürüyüş kanuna muhalefet” iddiasıyla tutuklanmış, daha sonra açılan davası güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'a alınmıştı. Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Zeydan'a mahkeme, toplam 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası vermiş, avukatlarının yaptığı temyiz talebini değerlendiren Antep Bölge Adliye Mahkemesi, savunma hakkı kısıtlandığı gerekçesiyle yerel mahkemenin verdiği kararı bozmuştu. (Diyarbakır/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yüksel'de 398. günde polis 3 kişiyi gözaltına aldı

SONRAKİ HABER

CHP İstanbul İl Başkanı: 5 ilde operasyon hazırlığı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...