08 Aralık 2017 19:40

Davutoğlu Kudüs söyleşisine katılan öğrenciler uyuyakaldı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'ndeki Kudüs söyleşisine katılan öğrenciler uyuyakaldı.

Paylaş

Eski Başbakan ve AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Karaman'da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde 15 Temmuz Konferans Salonu'nda 'Fikri Gelişim Topluluğu' tarafından düzenlenen Kudüs söyleşisine katıldı. Davutoğlu "Bugün iki zihniyet çarpışıyor; Bir Trump zihniyeti, bir de Kudüs’ü bir barış diyarı olarak 400 yıl idare etmiş olan bizlerin merhamet, izzet, onur, şeref ve şefkat zihniyeti." derken salondaki bazı öğrencilerin uyuması ve bazılarının de cep telefonlarıyla ilgilenmesi dikkat çekti.

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Kudüs, herkesten ve her toplumdan önce bizim meselemizdir. Çünkü Kudüs, bize bir emanettir. Bugün iki zihniyet çarpışıyor; Trump zihniyeti, bir de Kudüs’ü bir barış diyarı olarak 400 yıl idare etmiş olan bizlerin merhamet, izzet, onur, şeref ve şefkat zihniyeti. Bu zihniyetlerin çarpışması aslında bundan sonrada devam edecek. Bizim kendi onurumuza sahip çıkmamız, kendi onurumuzu korumamız için Kudüs’e sahip çıkmamız bir zarurettir.''

ABD Başkanı Trump'n seçimlerden önce Müslümanlar'a yönelik kampanyasıyla bu sürecin başladığını öne süren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ocak ayında İsrail, Kudüs’te ezanları yasakladı. Kimseden ses çıkmadı. Herkes küçük hesaplar içeresine girdi, yeni yönetimle bozuşmayalım diye. Trump, İslam dünyasını bölecek şekilde 'Katar- Suudi Arabistan' krizini tetikleyecek şekilde Suudi Arabistan’a gitti. Arkasından 7 Müslüman ülkeye, yasak koydu. Vicdan sahibi Hristiyanlar dahi havaalanlarına gidip Müslümanlar adına protesto yaptılar, yine İslam dünyasından ses çıkmadı. Bu sessizlikler Trump’ı, cesaretlendirdi ve bugün sadece Müslümanları değil, bütün Hristiyanları da barış seven Yahudileri de, tehlikeye atan bir hamle yaptı." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Nurcan Vayiç ve Cemil Aksu tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Kongo'da BM Barış Gücü'ne saldırı: 14 ölü, 40 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa