08 Aralık 2017 11:53

Radyo Karacadağ’ın çalışanları 14 aydır iddianame bekliyor

KHK’yle kapatılan Radyo Karacadağ’ın tutuklanan 3 çalışanı hakkında 14 aydır iddianame hazırlanmadı.  

Paylaş

Urfa'nın en fazla dinlenen 22 yıllık radyosu Radyo Karacadağ'ın kapatılmasından sonra tutuklanan 3 çalışanının bir yılı aşkındır iddianamesi hala hazırlanmadı.

1994 yılında açılan ve 2000 yılına kadar 3 yıl RTÜK kararıyla sesi kesilen, 2000 yılından 2013 yılına kadar Radyo Net olarak yayın yapan radyonun çok sayıda çalışanı gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

14 AYDIR İDDİANAME YOK

2013 yılında cezası biterek yeniden Karacadağ olarak yayın hayatına başlayan radyoya 30 Eylül 2016 tarihinde Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) operasyon düzenleyen polisler, radyonun kapısına mühür vurdu. Radyonun kapatılmasıyla birlikte Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda DİSK Genel İş Urfa Temsilcisi Sadık Demir, radyonun çalışanı Salih Erbekler ve Mizgin Çay tutuklandı. 

Tutukluluklarının üzerinden 14 ay geçmesine rağmen hala iddianamenin hazır olmadığını söyleyen Salih Erbekler’in avukatı Mustafa Vefa, müvekkilinin radyonun 30 Eylül tarihinde KHK ile kapatılmasından sonra radyodan alınan materyaller üzerine ifadeye çağrıldığını, gözaltına alınıp 18 günlük gözaltı süresinden sonra tutuklandığını hatırlattı. 

DOSYA MAHKEMEDEN GERİ GÖNDERİLDİ 

18 Ekim 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan müvekkili Salih Erbekler, Radyo Karacadağ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Demir ve eski çalışanı Mizgin Çay’ın “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklandıklarını belirten Vefa, “Aradan geçen 14 aya rağmen henüz dosyaları açılmış değil. Savcı tarafından hazırlanan ilk iddianame Urfa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.  Ancak dosya eksikliklerin giderilmesi için savcıya iade edildi” dedi.

14 aya rağmen henüz yargılama aşamasına geçilmediğini kaydeden Vefa, "örgüt üyeliği" suçlamasına dayanak olarak ise radyonun kuruluşundan bu yana çalan şarkılar, yapılan programlar ve anonsların gösterildiğini ifade etti. 

DOSYADA KISITLILIK 

Avukat Vefa, dosyada kısıtlama olduğunu bu nedenle içeriğini öğrenemediklerini söyleyerek, “Radyo Karacadağ’ın kuruluşundan KHK’yle kapatılmasına kadar yayında olan programların tutuklu 3 çalışan tarafından yapılıp yapılmadığının tespiti için ses kayıtları alındı. Dosyada eksiklikler giderilmiş durumda, ancak ses analizi için bekletiliyor. Kısıtlılık kararına itirazlarımız oldu, ancak bu karar kaldırılmadı” ifadesini kullandı. 

‘YAKINLARIMIZ REHİN TUTULUYOR’

Radyonun Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Demir’in oğlu Delil Demir de, babasının 14 aydır rehin tutulduğunu söyledi. Demir, dosyada bir arpa boyu yol alınmadığını, babasının gözaltı gerekçesinin “örgüt propagandası” olmasına rağmen “örgüt üyeliği”nden tutuklandığını kaydetti. Tutuklanma işlemi gerçekleştikten sonra dosyaya gizlilik kararı verildiğini ifade eden Demir, "Bütün banka hesaplarına el konuldu. Savcıya her seferinde sorduğumuzda ‘Ses kayıtları Ankara'ya laboratuvara yollandı, gelince dosyayı bitirip mahkemeye sevk edeceğim’ diyor. Dosyada herhangi bir delil yok. Rehin alma politikasının bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz” dedi. (Urfa/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de Ekim Devrimi konuşulacak

SONRAKİ HABER

Dursun Özbek'ten transfere ilişkin açıklama geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...