08 Aralık 2017 08:26

Dink davasında İstanbul Jandarma görevlilerine tahliye 

Hrant Dink cinayeti davasında tutuklu yargılanan dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı görevlilerinden 5 kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 18’inci duruşma haftasının sonunda ara kararını açıklayan mahkeme, dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlileri Bekir Yokuş, Hacı Şefik Şimşek, Ecevit Emir, Emre Cingöz ve Şeref Ateş’in tahliyesine karar verdi.

Hrant Dink’in öldürülmesinde sorumluluğu bulunan Emniyet, İstihbarat ve jandarma görevlilerinin yargılandığı davanın 64’üncü duruşması Çağlayan’daki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Tutuklu sanık ve avukat beyanlarının ardından savcı mütalaasında, tutuklu jandarma görevlileri Bekir Yokuş, Ecevit Emir, Emre Cingöz, Hacı Şefik Şimşek ve Şeref Ateş’in tahliyelerini talep etti. Ara kararını açıklayan Ali İhsan Horasan başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanıkların tutarlı savunmalarını, HTS baz kayıtlarını, görüntülerle ilgili net tespit yapılmamasını ve suçun vasfının değişebileceğini gerekçe göstererek, dönemin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlileri Bekir Yokuş, Ecevit Emir, Emre Cingöz, Hacı Şefik Şimşek ve Şeref Ateş’in tahliyesine karar verdi. Mahkeme kararında, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Jandarma Komutanlığından Dink'le ilgili bütün bilgi ve belgeleri de isteyerek bir sonraki duruşmayı 29, 30 Ocak, 1, 2 Şubat’a erteledi.

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener’den Şırnak ziyareti

SONRAKİ HABER

Arjantin eski devlet başkanı Kirchner için tutuklama talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa