08 Aralık 2017 05:00
Son Güncellenme Tarihi: 30 Temmuz 2018 18:12

California'daki yangını kontrol altına alma çabaları sürüyor

ABD'nin California eyaletindeki yangını söndürme çalışmaları sürerken hayatını kaybeden kişi sayısının 8'e çıktığı belirtildi.

Paylaş

ABD’nin California eyaletinde 5 gündür devam eden yangınları söndürme çalışmaları sürerken hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e çıktı. Ölen 8 kişiden 2'sinin itfaiyeci olduğu, halen kayıp olan 7 kişiden de haber alınamadığı kaydedildi.

Yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilenlerin sayısının 50 bine ulaştığı bölgede 657 ev yandı, 145 ev hasar gördü. Yetkililer, tahliye edilen evleri yağmaladıkları şüphesiyle 2 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Pazartesi gününden bu yana devam eden ve yalnızca yüzde 5'i kontrol altına alınabilen yangın, yaklaşık 350 kilometrekarelik alanı etkisi altına aldı.

California Ormancılık ve Yangın Koruma Dairesi Sözcüsü Lynne Tolmachoff, dün 17 bölgede devam eden yangınları söndürme çalışmalarına 12 bin itfaiyecinin katıldığını söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, yangın bölgesinde acil durum ilan etti.

California

ABD sinema endüstrisinin merkezi ve en büyük ikinci kenti olan Los Angeles’ın meşhur caddelerinden bu kez korkunç yangının görüntüleri paylaşılırken bölgede evi olan ünlü isimler de sosyal medya hesaplarından yaşananları aktarıyor.

BBC’nin haberine göre bu isimlerden biri olan Şarkıcı Lana Del Rey, twitter hesabı aracılığıyla, "Interstate 405'te ilerliyorum ve arabamın üzerine küller düşüyor" mesajını paylaştı.

Aynı karayolu üzerinde akşam saatlerinde ilerleyen bir araçtan çekilen görüntü 24 saat içinde 300 binden fazla kere paylaşıldı.

Eyaletin şarap üretimi ile bilinen Napa vadisini de içine alan bölgede Ekim ayında çıkan yangınlarda en az 10 kişi yaşamını yitirmişti.

2017 yılı, California'da yangınlar açısından en yıkıcı yıl oldu. Toplam 8 bin 762 yangın çıkarken 4 bin 916 kilometrekareden fazla alan yandı. Toplam 3.3 milyar dolarlık maddi hasar oluşurken 44 kişi hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD jimnastik takımı eski doktoruna 60 yıl ceza

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 8 Aralık 2017 Cuma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...