07 Aralık 2017 13:53

Roboski’de 310. hafta açıklaması: Adalet ayaklar altında

Adalet arayışlarının 310. haftasında bir araya gelen Roboskili aileler, katliama ilişkin başlatılan soruşturmada bir ilerleme olmadığını kaydettiler.

Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 34 yakınını kaybeden aileler, adalet arayışlarının 310’uncu haftasında da yakınların mezarı başında bir araya geldi. “Roboski için, adalet için, failler yargılansın” pankartını açan Roboskili aileler adına konuşan Veli Encu, 2170 gündür aradıkları adaleti bulamadıklarını söyledi. Yaşanan katliam sonrası TSK ve iktidar partisi yetkililerinin istifa etmeleri gerektirken katliama ilişkin ne adli ne idari soruşturmada bir ilerlemenin olmadığını dile getiren Encu, adaletin ayaklar altına alındığını söyledi. 
 
Haksızlıkların sistematik bir hal aldığına dikkat çeken Encu, “Toplumun her kesiminin parçalanmış bir şekilde birbirine karşı kutuplaştığı bu karanlık tünelden ancak daha çok hukuk daha çok demokrasi ve daha çok adalet ile çıkmak mümkün olacaktır. 310 haftadır bizler bu tünelden çıkışın ancak adalet ile mümkün olabileceğini haykırıyoruz. Bu adaletin toplumun tamamına yayılarak ve toplumun en büyük travmalarından biri olan Roboski’ye adaletin gelmesi ile sağlanarak tesis edilebileceğine olan inancımız bizleri her hafta burada bir araya getiriyor. Roboski’de yaşanan katliamın 6.yılında ülkeyi yönetenleri sorumlu davranmaya, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Er Gökhan Kılıç komutanın darbetmesi sonrası mı öldü?

SONRAKİ HABER

Zarrab'ın tanık olduğu 'ABD, Atilla'ya karşı' davası: 7. gün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...