07 Aralık 2017 10:03

Afgan işçi, ısınmak için yaktığı kömürden zehirlenip öldü

Aksaray'da sebze halinde çalışan Afgan işçi Aynullah Rahimi ısınmak için yatağının kenarına getirdiği kömür sobasından sızan gazdan zehirlendi.

Paylaş

Aksaray'da, çalıştığı sebze halinde ısınmak için yaktığı kömür sobasının kovasını yatağının yanına getirip uyuyan Afganistan uyruklu Aynullah Rahimi (20), karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

Olay, bu sabah Aksaray Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde meydana geldi. Sebze halindeki bir yaklaşık 3 ay önce çalışmaya başlayan Aynullah Rahimi, dün gece ısınmak izin işyerindeki kömür sobasını yaktı. Ardından sobanın içindeki kovayı yattığı kanepenin yanına getirip uyudu. Sabah işyerine gelen çalışanlar, Rahimi'yi hareketsiz halde buldu. Ardından polis ve 112 Acil Servis'e haber verildi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Rahimi'nin ısınmak için yatağının yanına koyduğu sobanın kovasından sızan karbonmonotsit gazından zehirlendiğini belirledi. Rahimi'nin cesedi otopsi için Aksaray Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Hal esnafından Adem Sert (40), işyerlerinde kaloriferlerin yandığını öne sürerek, şöyle dedi:

"'Afgan genç, 3 aydır burada çalışıyor ve yatacak yeri olmadığı içinde burada kalıyordu. Kalorifer içeride yanıyordu, sıkıntı yoktu. Ancak kömürlü sobayı yakmış ve sobanın kovasını yatağının yanına götürmüş. O şekilde zehirlenmiş." (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesi'ne özel emniyet müdürü

SONRAKİ HABER

‘IŞİD adına savaşanlar ülkeye geri alınmamalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...