06 Aralık 2017 22:02

Kılıçdaroğlu: OHAL'in uygulandığı bir ülkede demokrasi olmaz

Londra'da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu 'OHAL'in uygulandığı ve her şeyin bir kişiye bağlandığı bir ülkede demokrasi olmaz' dedi.

Paylaş

Bazı temaslarda bulunmak için Londra'da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İngiltere Birliği'nin düzenlediği  gecede konuştu. "OHAL'in uygulandığı ve her şeyin bir kişiye bağlandığı bir ülkede demokrasi olmaz" diyen Kılıçdaroğlu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını ise "Trump, Kudüs'ün ortasına bir bomba koydu" sözleriyle eleştirdi.

'HER ŞEYİN BİR KİŞİYE BAĞLANDIĞI BİR ÜLKEDE DEMOKRASİ OLMAZ'

Bazı temaslarda bulunmak için kalabalık bir heyetle Londra'da bulunan Kılıçdaroğlu, CHP İngiltere Birliği'nin düzenlediği etkinlikte konuştu ve birlikte mücadele etmenin önemini vurguladı.

Türkiye'deki sorunlara değinen CHP lideri, bir kez daha kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığının altını çizdi. Zaman zaman umutsuzluğa kapıldıklarını belirtilen Kılıçdaroğlu "Ancak umutluyuz ve mutlaka kazanacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu "OHAL'in uygulandığı ve her şeyin bir kişiye bağlandığı bir ülkede demokrasi olmaz" şeklinde konuştu. "Bir adam konuşacaksa ve ülkedeki insanların tüyleri diken diken olacaksa bu ülkede demokrasi olmaz" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Erdoğan için "Seni unutmayacağım" dedi.

Savcılarla kendisinin tehdit ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Biz siyaseti cebimizi doldurmak için yapmıyoruz" dedi.

'TRUMP, KUDÜS'E BİR BOMBA KOYMUŞTUR'

Kılıçdaroğlu, Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Kudüs'ün ortasına Trump bir bomba koydu" dedi. Bu tutumu kınadığını belirten Kılıçdaroğlu, Trump'ın bu kararda yalnız kalacağını söyledi. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Leipzig'i 2-1 yenen Beşiktaş, gruptan namağlup çıktı!

SONRAKİ HABER

'Üç Yüz Bir' belgeselinin gösterimi yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...