06 Aralık 2017 09:45
Son Güncellenme Tarihi: 07 Aralık 2017 03:59

6 ilde okullara kar tatili

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışının ardından eğitim öğretimde aksamalar yaşandı. 6 ilde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Paylaş

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışının ardından eğitim öğretimde aksamalar yaşandı. 6 ilde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışının ardından eğitim öğretimde aksamalar yaşandı. Kars, Bitlis, Nevşehir, Bingöl, Van ve Ağrı'nın belli bölgelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, perşembe günü yurt genelinde yoğun kar yağışı yaşanacak uyarısı yaptı.

KARS

Kars'ta etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yaklaşık 15 santimetreyi bulduğu Kars'ta okulların bir gün süreyle tatil edildiği açıklandı.

Ayrıca Digor yolunda etkili olan yoğun kar nedeniyle bazı TIR sürücüleri yolda kaldı. Yolun trafiğe kapanmasıyla Digor-Kars karayolunda yaklaşık 1 saat ulaşım sağlanamadı. Ardından yoldaki bir TIR çekildi ve trafik tek şeritten sağlanmaya başlandı.

Kar yağışı

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı eğitim ile köy okullarına kar nedeniyle 1 gün ara verildi. Karlıova ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, köyden ilçeye taşınan öğrencilerinin eğitimi ile köy okullarında eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. İlçede etkili olan kar yağışı nedeniyle 37 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Öte yandan  Adaklı’da 7, Kiğı’da 5, Yedisu’da 2 ve Yayladere’de 1 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı 42 araçtan oluşan 11 ekiple, karla mücadele ve kapanan köy yollarının açılması için başlatılan çalışmalar sürüyor

AĞRI

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kaymakamlık ilçe merkezi ile köylerdeki taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verdi. Eğitim-öğretim 8 Aralık Cuma günü başlayacak.

VAN

Van'ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.  Alınan bilgiye göre, bugün başlayan ve belli aralıklarla devam eden kar yağından dolayı Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı. Belli aralıklarla devam eden kar yağışı sonucu şehir merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 20 santimetreye ulaşırken, okulların ise bir gün (perşembe) tatil edildiği belirtildi. 

NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk, orta ve lise ile dengi okullarda eğitime 7 Aralık günü 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

BİTLİS

Bitlis'te yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis merkezde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Veli-Der'den müfredat protestosu: Eğitim olumsuz etkileniyor

SONRAKİ HABER

Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat için 323 gün sonra tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...